Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » PhD-zni milyen céllal megy...

PhD-zni milyen céllal megy az, aki továbbtanul?

Figyelt kérdés

Úgy értem, hogy aki phd-zni megy, az vagy azért megy, hogy oktató lehessen, vagy azért, hogy kutató?

V. lehet más célja is az embernek?

(most olyat ne írjatok, hogy "csak hogy szerezzen egy dr-i címet", mert ilyen talán nincs is, meg ez nem cél).

Tehát lehet-e mást is "csinálni" phd elvégzése után, mint oktatóként v. kutatóként "továbbtevékenykedni"?

2009. dec. 25. 10:55
 1/2 anonim ***** válasza:
Pedig bizony az is indok lehet, hogy szerezzen egy doktori címet. Bizonyos kutatói, oktatói állások betöltéséhez ugyanis a PhD végzettséget írják elő, így hiába ért ahhoz, amivel foglalkozni szeretne, amíg nem doktorál, nem töltheti be az állást. Ezen kívül, ha közalkalmazottként dolgozik, akkor a PhD elvégzésével magasabb fizetési kategóriába kerül, ami nagyon jól tud jönni egy kevés gyakorlattal (tehát alacsony kategórián belüli szorzóval) rendelkező fiatal diplomásnak. Egyébként is: a további tudományos fokozatokhoz szükséges a PhD megléte, tehát ha komolyan gondolja a kutatói pályáját, akkor ezt el kell végeznie.
2009. dec. 25. 11:18
 2/2 A kérdező kommentje:

Igen, ezt értem.

Én inkább arra gondolok, hogy phd-val kapcsolatban mindenki ezt a 2 dolgot említi/emeli ki, hogy oktatással, kutatással lehet foglalkozni, miután valaki elvégez egy phd-képzést.

De csak ilyen területeken lehet elhelyezkedni, ha phd-ra épülő dolgot akar vki csinálni, v. csak ezek a leggyakoribb dolgok, amik köthetők ehhez?

2009. dec. 25. 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!