BGF vagy Corvinus pénzügy és számvitel?
Már biztos hogy ezt a két sulit fogom megjelölni, csak kérdés, hogy melyiket tegyem elsőnek...
Melyik végzettségre buknak jobban a cégek a Corvinusos diplomára vagy a BGF-esre?
Melyik a keményebb?
Hol több a gyakorlat?
Hol jobb a diákélet?
Tapasztalatok?
Előre is köszönöm
18/L
Én is hasonló dilemmában vagyok.
Ezt a kérdést én írtam ki, hátha téged fog ez valamennyiben segíteni, mert engem kb. semennyire nem vitt előre. :)
http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-fi..
Egyébként itt beszéltem már Corvinusra és BGF-re járó emberrel is, akik ilyen szakon vannak. Mindkettő a saját iskoláját dicsérte.
Én a BGF-re járok, pénzügy számvitel szakra, ezen belül pénzügy szakirányra. Szerintem baromi nehéz, elvileg 3 év + fél év gyakorlat, de a többség 4, 5 év alatt végzi el. Persze ha van valami előképzettséged (közgazdasági szakközépiskola, valamilyen okj végzettség), azzal könnyebben veszed az akadályokat. Igazából a módszertanos tárgyak (analízis, valószínűségszámítás, operációkutatás) döntik el, hogy egyáltalán el tudod-e végezni az iskolát, a számviteles tárgyak pedig azt, hogy mikor (rengeteg az egymásra épülő tantárgy, ezért könnyen lehet fél éveket csúszni, mert keresztfélév nincs). Az adózás valamint a vállalati pénzügyek csak hab a tortán :-) Amúgy ha úgy érzed, túljutottál valamely akadályon és már csak könnyebb lehet, akkor mindig jön valami szívás... Diplomához középfokú szakmai nyelvvizsga kell vagy általános felsőfokú. Második év után 1 hónapos nyári szakmai gyakorlatot kell teljsíteni, ha pedig megvan minden tárgyad, akkor pedig egy fél éveset (3 hónap), csak utána diplomázhatsz.
Melyikre buknak jobban a cégek? Ez már csak rajtad múlik, hova jelentkezel, milyen tudásod van, milyenek az adottságaid (külső is számít, pl bankban előnyben részesítik a dekoratív nőket a férfiakkal szembe), milyen kapcsolataid vannak, stb...
22/F
'bankban előnyben részesítik a dekoratív nőket'
mégis 80% férfi(sajnos) :D
BGF inkább gyakorlatorientált, arra meg rá, hogy végletekig pedáns könyvelő legyen belőled, a Corvinus inkább az elméletre megy rá meg a vezetőképzésre, a Corvinusnak gazdasági képzésekbe nagyobb hírneve volt mindig is. Ha pl. felmész a BDO Magyrország facebookjára, ki szokták rakni a gyakornoki beszámolókat, a legtöbb könyvelő bgf-es, a bce-ről inkább döntésmeghozatalban részt vevő vezetők, döntés-előkészítő emberek jönnek inkább ki, gondolok itt a kontroller, elemző meg könyvvizsgáló asszisztens stb. pozíciókra, persze ez azért is igaz, mert jobb a suli kapcsolatai(a bgf-é se rossz, mielőtt lehurrogtok). De biztos van nagy bgf-es vezető meg könyvelő Corvinusos is, ez csak nagy általánosságban mondtam.
azért bgf-es diplomával nem csak könyvelő lehetsz :)
lehetsz könyvvizsgáló, vezető, kontroller, értékelemző, adótanácsadó, stb
rengeteg lehetőség van
egy évig jártam a Corvinusra érettségi előkészítőre, de ott nem voltak szimpatikusak az emberek, a PSZF-en pedig jól érzem magam
koszonom szepen a valaszokat meg a reszletes kifejteseket! :)
nagyon sokat segitettetek, sok mindent megtudtam, de mindegyiknek kb ugyanannyi a jo es a 'rossz' oldala van, szoval meg mindig nagy dilemmaban vagyok enis, de mostmar nem ures felhok vannak elottem
tovabbi valaszokat is orommel varok :)
a Corvinuson voltam, a bgf-re majd jovore elmegyek :)
jaa igen, még csak 11.es vagyok
ohh, akkor van még egy éved gondolkodni :D
én egy évig jártam a Corvinusra érettségi felkészítőre, nem tetszett
közgáz-közgázra jártam, és akik ott "tanítottak" csak azokkal haverkodtak, akik a volt iskolájukból mentek (jó, tudom, nem lehet mindenkit szeretni, de azért, na :) )
két hetente változott, ki tartja az aznapi előkészítőt, a csapat egyik fele nagyon pro volt, de a másik rémes, erőltetett, tele hibákkal (nem is beszélve a könyvekről, mondjuk ez 2 éve volt)
megbántam, hogy odajártam, azokat a szombatokat más, jobb elfoglaltsággal is tölthettem volna
a BGF-re úgy jelentkeztem, hogy nem volt nyíltnapon, azt tudtam, hogy nehéz, meg jó a hírneve
most a pénzügy számvitelre járok, és nagyon szeretem :) , nem bántam meg a döntésemet, az első perctől fogva imádom
itt nincs olyan érzésem, mint a Corvinuson volt, nekem túl rideg és barátságtalan volt, de ez az én szubjektív véleményem
" a legtöbb könyvelő bgf-es, a bce-ről inkább döntésmeghozatalban részt vevő vezetők, döntés-előkészítő emberek jönnek inkább ki."
Az igazsághoz azért az is hozzátartozik, hogy akik Corvinusról jönnek ki, azért kerulnek magasabb pozíciókba, mert alapból gazdagabb csemeték gyermekei tanulnak ott többségben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!