Melyik jobb?! 2es-nek lenni és átbkdácsolni az egész évet egy nagyon erős suliban vagy 4-5 ösnek lenni egy gyengébben?
Kedves kérdező, rohadtul mindegy, hogy milyen jegyeid vannak középsuliban, égészen addig amíg nem buksz meg, hála a duplázós felvételi rendszernek. Nekem 3,9 volt erős (top 20) gimiben a legjobb átlagom. Az érettségit röhögve raktam le kitűnőre, és elsőre felvettek az orvosira. Itt a legjobb átlagom 4,5 volt eddig.
Ami probléma lehet, az csupán annyi, hogy egy ilyen iskola, és a nem kevés kudarcélmény nagyon meg tudja határozni az ember életét. Tehát én a helyedben azt mérlegelném, hogy mennyire érzem magam jól a jelenlegi sulimban, és megéri e az iskola a sok stresszt és szenvedést (esetemben nem érte meg, így utólag).
A jegyek miatt, pedig ne aggódj, csak ne bukj meg. :-D
Igy a 30on tul, 40hez kozel, kulfoldon egy meno cegnel jol fizeto meloval a "zsebemben" azt kell hogy mondjam, hogy a jegyek es a vegzettseg nem szamit. Persze szamit sokat, foleg a papir, de pl. engem ugy vettek fel, hogy a felet osszehazudtam az oneletrajzomnak, es tudtam, hogy nem fogjak (nem is tudjak) leellenorizni, hgy xy iskolaba tenyleg jartam vagy sem. Adtak 3 honap probaidot, hogy bizonyitsak. Bizonyitottam. Ennek mar vagy 5 eve es minden ev vegen kapok bonuszt meg emelest.
Nem fekete feher a vilag, nem mindenki olyan mazlista mint en, sok helyen igenis a papirt nezik elsosorban es utana a tudast, de a papirt megkapod 2es atlaggal es 4es atlaggal is.
Szerintem a lenyeg, hogy ne roppanj bele. Barmit is dontesz, ne menjen a testi/lelki egeszseged rovasara!
Lehet hogyha kicsit atalakitanad az eletedet, tobb idod lenne a tanulasra, vagy raszannal nemi penzt az ilyen olyan onfejleszto/tanulast segito izekre, es akkor nem lesz ilyen szenvedes a mostani suli?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!