Milyen feladatai vannak egy felszolgálónak, pultosnak és egy szakácsnak?
A pultos áll a pultban, udvarias, kellemes megjelenésű és modorú, nem görnyed, mosolyog, kér és megköszön, hallgatja a vendégek Sirámait. Emellett Italt tölt, koktélt készít, fizettet, blokkot-számlát ad. Észben tartja a kínálatot, fejből tudja az egészet, árakkal együtt. Tudja, hogy miből mennyi van, mikor kell tölteni. Ha nem az üzletvezető, akkor italrendelést ad le. Vagy gyümölcsöt, a koktélokhoz, ha épp nincs konyha. Rendet tart, takarít maga után, nem hagy káoszt, tájékoztatja a kollégákat is. Ha nincs rá külön személyzet, lepakolja az asztalt és mosogat.
A szakács észben tartja a rendelést, elkészíti, tálalja. Ha van kisegítő személyzet, azt koordinálja. Ha nincs, előkészít(pucol, szeletel, előfőz, tartósít), rendet tart, takarít. A raktárakat, előkészítőket is rendben tartja. Minőségellenőriz (kidobja, ami már nem használható), észben tartja, miből mennyi fogy, tájékoztatja a felszolgálót, ha valamiből már csak 3 adag van például, megmondja mikorra pótolja a fogyást, személyzeti ételt készít, rendelést ad le (vagy az üzletvezetőnek, vagy ő maga), tisztában van azzal, miből mennyit rendel, egyben tartja a konyhát, idegösszeomlást kap... :) Ha valamit kihagytam, egészítsetek ki. Te pedig kérdezz bátran konkrétabbakat is, Kérdező, ha érdekel még valami. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!