Reni0420 kérdése:

Orvos vagy ügyvéd legyek?

Figyelt kérdés

2014. ápr. 24. 15:36
 1/7 anonim ***** válasza:

Ennyire megy a biosz-kémia-fizika-magyar-töri(hogy így tudsz válogatni?)

Egyértelműen amit szeretsz majd csinálni is.

2014. ápr. 24. 15:38
 2/7 anonim válasza:
Azt válaszd, amit elhivatottan, lelkesedéssel tudnál végezni egy életen át. Azt válaszd, amire van anyagi és agyi kereted. Azt válaszd, amivel nagyobb az esélyed arra, hogy találsz munkát. Olyan pályát válassz, ami akkor is életben tud tartani, ha elveszíted a fél lábad, ha teljesen lebénulsz. Az a tanár, amelyiknek nincs hangja, nem tanár többé. Az a fogorvos, akinek hiányzik a karja, többé nem tud gyökérkezelni. Olyan szakmára gondolj, amiből életed végéig jogdíjat fizetnek, és akkor is jön a pénz, amikor te ténylegesen már nem végzel munkát. Nézd meg Sumit. Már nem tud versenyezni,nem is fog soha szegény, de egy csomó terméket a nevével el tudnak adni és még félholtan is jólétben tudja a családját tartani. Okosan kell pályát választani, valamiben egyedinek kell lenned, ha egy olyat akarsz, amiben egyébként is túlkínálat van. Angliában rengeteg jogi egyetemet végzett fiatal él mosogatásból. ők is ügyvédek akartak lenni, de a piac nem bír ennyi diplomást, aki ráadásul szakmai tapasztalattal se rendelkezik, felszívni.Jól gondold meg, mert az évek repülnek és a pénz is gyorsan kifolyik az ember zsebéből a sok semmire. Ha jó az agyad, légy kreatív, ne magolásra pazarold az agysejteket.
2014. ápr. 24. 15:51
 3/7 anonim ***** válasza:
55%
Ha csak a Dr. kell a neved elé, akkor inkább egyik se...
2014. ápr. 24. 15:53
 4/7 anonim ***** válasza:

Azért a 2. válaszoló túlságosan elítéli a ügyvéd pályát..

Ha jó vagy benne,és tehetséges(szóval szereted csinálni,van tehetséged hozzá,halmozod a sikeres ügyeket,megnyersz olyan ügyeket is amikre más nem képes stb.) akkor elmegy a hír rólad.Ha sok a vendéged akkor nem lesz gond a fizetéssel sem.

Megnézheted a "sztár" ügyvédeket,akik egy-egy dologra specializálódtak,hogy mennyi is az órabérük.. :)

Orvos pedig olyan hogy azzal 1000% hogy kapsz munkát,csak sok idő elvégezni,és az is olyan szakma hogy szeretni kell.Persze ebben is vannak kategóriák,egy nagymenő sebész még itthon is sokat keres,külföldön pedig még többet.

Egy szimpla kis háziorvos meg a hálapénz stb-ből épp hogy megtud élni..

2014. ápr. 24. 18:50
 5/7 anonim válasza:
Nem ítélem én el, csak sok évet töltöttem el mellettük mint rendőr, nem kevés órát ültem bíróságokon, és a nagyon ügyes ügyvédek segítettek szabadlábra olyan tetveket, akiket én vérrel verejtékkel üldöztem, és hallgattam az elhunyt rokonainak zokogását. Kötelet kötöttem volna a nyakukra, de a gumijog és a pénz volt az erősebb. Persze, ezt a szakosodott ügyvédekre értem.A válópereseket imádtam még. A pénzért a lelküket is eladják az ügyvédek, már ha egyáltalán volt nekik. Egy ügyvédet ismertem, aki nem adta el magát, aki intézte a lakásunk adásvételi szerződését. Jó áron, megbízhatóan dolgozott és sok vendége is volt, most 50 év körüli. én a pályakezdőkre értettem, hogy soknak nem lesz állásuk és Londonba kötnek ki egy retkes konyhába.Nem mindenkinek van gyomra ahhoz, amiből meg is lehet élni.
2014. ápr. 24. 19:05
 6/7 anonim ***** válasza:
könnyű ha bírod a vért orvos (én pl. állatorvos akartam lenni de nem bírtam a vért) az ügyvéd nem rossz foglalkozás szerintem...
2014. ápr. 24. 19:07
 7/7 anonim ***** válasza:
Azért az orvosira több kell annál, hogy bírod a vért vagy nem bírod a vért... Amúgy meg a 4-esnek üzenem, hogy el lehet végezni az orvosit, és utána leminősíteni a "szimpla kis háziorvost"... Fogadok, az első két évbe beletörne a bicskád. Megsúgom, az egyik legnehezebb terület JÓ háziorvosnak lenni. Aláírom, van, aki csak receptet ír meg vérnyomást mér, aztán sz_rik rá, de egy lelkiismeretes háziorvos ismeri az egész család kórtörténetét (nem véletlenül családorvos), és nagyon jó diagnoszta. Ugyanígy, a jogászokat is majd akkor minősítse bárki is, ha letett az asztalra egy jogi diplomát.
2016. jún. 16. 19:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!