Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Melyik irányba kellene vinnem...

Melyik irányba kellene vinnem szerintetek az utam?

Figyelt kérdés
Sziasztok, egy közgazdasági középiskola 10. osztályos tanulója vagyok és kaptunk egy lapot, hogy milyen tantárgyat kellene felvenni emelt szinten. Az egyik a gazdasági vonal ugye, azon belül nekem a könyvelő szakma jönne be. Nem vagyok nagy matekos örülök, ha megvan a 4-es. A másik az ügyvédi szakma, ahhoz azt hallottam, hogy töri/magyar emelt szint kell, belőlük 5-ös vagyok, mert jól fekszenek a humán tárgyak. A harmadik a nyelv, tanárom szerint arra érdemes ráfeküdni, mert szerinte úgy beszélek angolul mint egy végzős, viszont egy emelt szintű nyelvoktatással nem tudom hova mehetnék. Ti mit gondoltok milyen irányba kellene elindulnom, ha úgy nézzük mindhárom leköt.

2014. márc. 27. 07:17
 1/1 anonim ***** válasza:

Töri vagy angol emelten!

Sok szempontot kéne figyelembe venni. Pl. akarsz-e vagy van-e középfokú nyelvvizsgád? Ha van, akkor az emelt angol teljesen fölösleges (meg egyébként is későbbiekben csak a nyelvvizsga papír számít, de alapnak nem rossz egy emelt angol érettségi, bár én kicsit fölöslegesnek tartom!)

Töri! A történelem emelt szinten viszonylag könnyebb az összes többihez képest. Eléggé tanulós, beseggelős tantárgy, aki érti az érti, aki nem az nem, ehhez nincs mit hozzáfűzni.

Én a te helyedben elkezdeném most a középfokú nyelvvizsgára való felkészülést(külön tanárral), és már decemberben meg is próbálnám a vizsgát. 11-ben meg csinálnék egy előrehozott középfokú törit, így 12-re nem sok dolgod marad, csupán megerősödni az emelt törin és a többire koncentrálni. Így a felvételinél már lesz egy középfokú nyelvvizsgád, (ami +28 pontot jelent) egy emelt törid (+50 pont százaléktól függően), plussz a többi tárgy....

Így soknak tűnik, de 2 évre elosztva nem nagy cucc. Sokan megcsinálták, sőt ennél még durvábban is (pl. 2 nyelvvizsga párhuzamba, 2 emelt tárgy, stb).

Persze nagyon nagy elkötelezettséget, elszántságot és szorgalmat igényel. Remélem sikerül neked! :) Sok sikert!

2014. márc. 27. 11:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!