Óvodapedagógus diplomával mennyi idő (és pénz) lenne a tanítói másoddiplomát megszerezni?
Tudom,hogy vannak átfedések,csak nem tudom beszámít-e.
2006-ban végeztem a fősulin,akkor még 3 éves volt(ha jól tudom ez is változott)
Én óvodapedagógus szakra járok levelezőre. Jelenleg ez 3éves képzés, a tanító pedig 4. Nálunk vannak, akik már tanító szakon végeztek, és elég sok tárgyat el tudtak fogadtatni, de sajnos évet rövidíteni nem engedtek senkit. Szerintem érdemes előre érdeklődni az intézményeknél, hogy van-e lehetőség arra, hogy lerövidítsd a képzést.
A pénzről. Nem tudom, államin vagy önköltségesen szerezted a diplomád. Most az a "szabály" van érvényben, hogy mindenkinek 12 állami féléve van. Tehát, ha te államin végezted a tanító szakot, és nem csúsztál, akkor 8 félévet használtál el eddig a 12-ből. Az óped. képzés 6 féléves, tehát csak 2 félévet kell fizetned. (Persze, ha államira vesznek fel)
Lehet félreérthető voltam...szóval óvodapedagógusként végeztem,államilag finanszírozottan 2006-ban és most gondolkodok a tanítói másoddiplomán.
Az jó hír,hogy ha felvennének csak 2 félévet kéne fizetnem...
Amúgy ez más téma,de mindenki azt mondja milyen gáz hogy fizetős lett a felsőoktatás,mivel nem vagyok benne nem tudom.De akkor ez a változás,hogy "csak" 12 félév a finanszírozott?
Ó, bocs, tényleg fordítva írtam.
Nem tudom, hogy értette vagy mire gondolhatott, aki azt mondta neked, hogy fizetőssé tették a felsőoktatást. Valószínűleg nem került be állami helyre vagy csak a szokásos "politikai ferdítés". (Korábban pl. arra sem volt lehetőség, hogy a második diplomát államin szerezz meg.)Most is vannak állami helyek. Vannak olyan szakok, ahol államin elég magas a ponthatár, önköltségesen pedig "pofátlanul" alacsony, de attól még nem kötelező fizetősre menni. Szóval a lehetőség minden szakon adott, de van, ahol tényleg nagyon jól teljesíteni, ahhoz bejuthass államira.
Persze van néhány olyan "főiskola", ami csak önköltségesen indít képzéseket, de az már egy másik történet... :)
köszi,ezek új infok:)) igen,régen úgy volt,hogy a másoddiploma fizetős alapból.
Azt hiszem majd a főiskolán utánaérdeklődök pontos infóknak,de ez is nagyon hasznos volt,köszi:)
Ja és sok sikert a sulihoz ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!