Mi legyek ha "nagy leszek"?

Figyelt kérdés

Szeretem a kémiát és ezzel szeretnék foglalkozni de nem tudom mik vannak, légyszi írjatok tippeket.

Pl egy gyógyszerésznek mit kell nagyon tanulni?

2009. dec. 21. 16:30
 1/7 anonim ***** válasza:
kémiát szereted akkor vegyész legyél.Gyógyszerésznek kémia és biosz kell,de a kémia jobban.
2009. dec. 21. 16:37
 2/7 anonim ***** válasza:
orvosnak is biosz kémia kell vagy legyél kémiatanár
2009. dec. 21. 16:37
 3/7 anonim ***** válasza:

A gyógyszerészet kemény dió, sok biológia, kémia és fizika kell hozzá.

Először gyűjtsd össze, melyik tárgyakból haladsz jól, miből vagy kiemelkedően, egyenletesn jó. Kérdezd meg a tanáraid, mit gondolnak rólad, illik-e hozzád egy adott tantárgy, vagy küldd be fogadóórán a szüleidet, hogy faggassák ki őket Rólad. ;)

Most adták ki a 2010-ben induló felsőoktatási képzésekről a Felvételi Tájékoztatót és a Felvételi Tájolót. Utóbbiban szakleírásokat találsz, rövidebb-hosszabb ismertetőket és azt, hogy melyikhez milyen tárgyakra van szükséged.

A Tájékoztatóban részletes leírást találsz arról, milyen a felvételi rendszer, mik számítanak, illetve hogy hol indulnak képzések, egyáltalán mik indulnak jövőre, ősztől.

Szered be ezeket a könyveket, nagyon hasznosak! Többet érnek, mintha mi itt okoskodnánk neked, mindenféle féligazságot és butaságot.

2009. dec. 21. 16:41
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Talán a vegyész vagy a gyógyszerész a legszimpatikusabb, de még érdekelne, hogy a gyógyszerészhez a fizika melyik része fontos?

2009. dec. 21. 16:52
 5/7 anonim ***** válasza:

16:41-es vagyok:

Sajnos szerintem nincs olyanról szó, hogy csak egy területre koncentrálnának, pl. a fizikában. Felvételikor [azaz, mikor érettségizel az adott tárgyból] mindenféle feladatot kapsz, általános tudást kérnek, és ez minden esetben így van.

Régebbi érettségi feladatsorokat, ha megnézel, nagyjából tudhatod, mit követelnek [bár szeretnek változtatni, újítani - egy szakos tanár biztos jobban tudja]:

[link]

Nem vagyok gyógyszerész, de keresgélj a neten, pl. iwiwen, biztos tudnak segíteni néhányan azzal, hogy elmondják, ők mit tanulnak/tanultak gyógyszerészhallgatóként.

(A Felvételi Tájoló idén ezt írja:

Érettségi vizsgatárgyak: kötelező biológia, valamint fizika vagy kémia - a két érettségi vizsgatárgyból legalább egyet emelt szinten kell választani)

2009. dec. 21. 18:21
 6/7 anonim ***** válasza:
Nekem azt mondták a tanáraim ,hogy gyógyszerésznek nem kell a fizika.
2009. dec. 21. 21:28
 7/7 anonim ***** válasza:

Nem "nem kell", csak jelenleg nem kötelező: kémia VAGY fizika. Csak azért másoltam be, mert azzal érdemes annak idején haladni, ami jobban megy, amiben tehetségesebb az ember, könnyebben halad. :)

Kémiás dolgok még [ahol választható vagy kötelező elem a kémia]: vegyészmérnök, környezetmérnök, általános orvos, fogorvos, egészségügyi gondozás és ápolás-betegellátás [ápoló, dietetikus, gyógytornász, mentőtiszt, szülésznő, stb. szakirányok], humánkineziológia, természettudományi képzések szakjai ["sima" biológia, fizika, kémia, földrajz, stb.]. Biztos van még több is, de ennyit találtam így hirtelen a Tájolóban.

2009. dec. 21. 22:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!