Milyen tantárgyak kellenek a színész szakmához? Megéri színésznek tanulni?
Irodalomra jó odafigyelni. Meg igazán bármi jól jöhet, mert elég keés az esély arra, hogy felvegyenek a színművészetire: tavaly több mint 900-ból felvettek 22-t. Enélkül meg elég kevés az esély befutni. Vagyis szükséges B-terv.
És még ha sikerül is, megéri akkor, ha szereted csinálni. De kevesek számára fizet jól.
Nem vagyok színész, csak együtt tanultam velük.
Van filozófia, esztétika, színháztörténet, beszédtechnika, színészmesterség, tánc, a többit nem tudom.
Azt hiszem, érdemes színésznek is tanulni, ha már feltűnően jól szerepelsz színpadon.
Ha pedig - és ezt csak a példa kedvéért írom - még járni és beszélni sem tudsz, akkor nehezen érvényesülsz.
Gondolom, volt már néhny sikered, és azért írtad ezt a kérdést.
A színészek lehetnek jó rádiósok és szónokok is - ha bejön nekik -, mert érteniük kell a hatásos beszédhez. Sok sikert - a döntésben is.
Leginkább a magyar a fontos, de szerintem a színészethez hatalmas elhivatottság kell, így fel sem merül bennük, hogy megéri - e ez. Dolgozom ilyen körökben, ismerek híres színészeket, de akárhányszor beszélek velük, viccelődnek azon, hogy kevés a fizetésük, de rögtön hozzáteszik, hogy nem csinálnának mást, ha jobban fizetnének sem.
Ez egy életforma, nem olyan, hogy hasamra ütök és akkor most színész leszek. Rengeteg időt, energiát emészt fel az, ha valaki bejut a színművészetire (persze már a felvételin is hullik, aki nem odavaló).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!