Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen tantárgyak kellenek a...

Milyen tantárgyak kellenek a színész szakmához? Megéri színésznek tanulni?

Figyelt kérdés
2014. ápr. 14. 19:08
 1/6 anonim ***** válasza:

Irodalomra jó odafigyelni. Meg igazán bármi jól jöhet, mert elég keés az esély arra, hogy felvegyenek a színművészetire: tavaly több mint 900-ból felvettek 22-t. Enélkül meg elég kevés az esély befutni. Vagyis szükséges B-terv.

És még ha sikerül is, megéri akkor, ha szereted csinálni. De kevesek számára fizet jól.

2014. ápr. 14. 19:19
 2/6 anonim ***** válasza:
Bocsánat, elnéztem a statisztikát: közel 600-ból vettek fel 13-at tavaly.
2014. ápr. 14. 19:21
 3/6 anonim válasza:

Nem vagyok színész, csak együtt tanultam velük.

Van filozófia, esztétika, színháztörténet, beszédtechnika, színészmesterség, tánc, a többit nem tudom.

Azt hiszem, érdemes színésznek is tanulni, ha már feltűnően jól szerepelsz színpadon.

Ha pedig - és ezt csak a példa kedvéért írom - még járni és beszélni sem tudsz, akkor nehezen érvényesülsz.

Gondolom, volt már néhny sikered, és azért írtad ezt a kérdést.

A színészek lehetnek jó rádiósok és szónokok is - ha bejön nekik -, mert érteniük kell a hatásos beszédhez. Sok sikert - a döntésben is.

2014. ápr. 14. 19:22
 4/6 anonim ***** válasza:

Leginkább a magyar a fontos, de szerintem a színészethez hatalmas elhivatottság kell, így fel sem merül bennük, hogy megéri - e ez. Dolgozom ilyen körökben, ismerek híres színészeket, de akárhányszor beszélek velük, viccelődnek azon, hogy kevés a fizetésük, de rögtön hozzáteszik, hogy nem csinálnának mást, ha jobban fizetnének sem.

Ez egy életforma, nem olyan, hogy hasamra ütök és akkor most színész leszek. Rengeteg időt, energiát emészt fel az, ha valaki bejut a színművészetire (persze már a felvételin is hullik, aki nem odavaló).

2014. ápr. 15. 00:52
 5/6 anonim válasza:
Engem most 2023.04.22.-en vettek fel a pécsi muszibe(drámára).Engem nem erdekel semmi.Mindenki mondja hogy ugysem maradok a koliba,fel fogom adni stb.Azt is mondta az igazgatónő+az ofom hogy jelöljek meg meg sulit,mert egyikbe sem fognak felvenni.Erre felvettek elso helyre.Ez egy életérzés,beléptem az épületbe,es felhőtlen OK NELKULI boldogság kapott el.Akit ez igazan nem erdekel,ott vagy a suli nem jo,vagy nem jo pályát választott.Tegnap fel 11kor visitozva irtam a barátaimnak,es családomnak,hogy felvettek.Ez az álmom.Innen tovabb nem erdekel hogy kapok e ösztöndíjat,vagy nem/vagx hogy jo-e a fizetés.Megcsinaltam,minden ellenere,sikerult.Meg kell hagyni hogy nagyon nagy küzdelem árán,mert voltak problemak a felvetelivel,le akartak huzni,hogy nem sikerul stb.De en meg utolso nap elmondtam a tanaraimnak azt amivel mentem,es leblokkoltam,üvöltött az ofom.A tobbi tanárom probalta leállítani(en soha nem sirtam előttük,de akkor egy egesz délutánt vegigbogtem)Full stresszbe voltam szeptembertől márciusig(aztan most 23.-ig az eredmény miatt).Most hogy itt vagyok.Megcsinaltam,sikerult:).Annyit tudok mondani,hogy ez egy életérzés,legbelül erzed hogy neked ott a helyed(soha nem gorcsoltem a tanulason,de most görcsösen azt ereztem hogy be KELL jutnom).Szoval sikerult,a LEHETO LEGJOBBAN ALAKULT MINDEN!Tehat ezt erezni kell,nem lehet elmondani^^
2023. ápr. 23. 15:28
 6/6 anonim válasza:
Egyepkent en magam is pécsi vagyok:)
2023. ápr. 23. 15:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!