Isaac42 kérdése:

Hogy van ez az egyetemeken?

Figyelt kérdés

Azt hallottam, hogy van egy kreditrendszer, ami méghozzá szigorú is, és, hogy különböző kredites tárgyak vannak, de...

Egyszerre hány tantárgyam lehet akkor majd az egyetemen? Most nem mondanák pontos nevet, mivel még odébb van, és még nem is döntöttem, de egy informatikus, programtervező informatikus képzésen max hány tantárgyam lehet átlagban, és milyenek, milyenek nehézség szerint?

2014. febr. 9. 21:38
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Egy tárgy 3-4 kredit, és kb. 30 kreditet kell félévente összeszedni. Van egy előtanulmányir rend, tehát meg lesznek, hogy miket kell felvenned kb. szóval van egy előírás és ahhoz lehet még választani majd.
2014. febr. 9. 21:42
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ez így van, ahogy az előttem szóló megírta! Itt van egy példa, az ELTE IK honlápján pár infós tanterv. Nézegesd meg nyugodtan!

[link]

2014. febr. 9. 22:05
 3/6 anonim ***** válasza:

Azért vannak combosabb tárgyak 6-7 kreditért is :D

Egyébként nyugi, csak elsőre tűnik bonyolultnak a rendszer, de hamar kitisztul a dolog, ha odakerülsz. Nem lehet "eltévedni".

2014. febr. 9. 23:07
 4/6 anonim ***** válasza:

Átlagosan 30 kredit kell egy félévben (nyilván ez azért lehet kicsivel több is, kevesebb is).

A tárgyak kreditértéke meg nagyon változó. Nekem volt 9 kredites tárgyam is.

2014. febr. 10. 12:51
 5/6 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok.

Mivel a kredit alapból azt méri, hogy mennyi időráfordítás szükséges egy tárgyra (mennyi óra van egy héten, és elvileg mennyit kell rá készülni), nyilván ált. minél nehezebb egy tárgy, annál több kreditet ér.

2014. febr. 10. 12:52
 6/6 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a válaszokat.
2014. febr. 10. 22:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!