Ha mégsem az első helyre akarok menni (családi problémák jöttek közbe) , ahova felvettek, hanem a másodikra (itt is elértem a ponthatárt) tudok még módosítani?
Engem tavaly nem vettek fel az első helyre amit szerettem volna, sokat gondolkodtunk itthon, hogy menjek-e a második helyre.
Végül beiratkoztam a gyógyszerészetire passzív jogviszonyban, ami azt jelentette hogy 4félévig fenntartanak nekem egy helyet. Ezalatt az egy év alatt sikerült megszereznem a jogosítványt, felkészültem a tavaszi érettségire + beiratkoztam egy 1éves OKJ tanfolyamra és májusban egy szakmával lettem gazdagabb. És végre felvettek az orvosira.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy számtalan lehetőség közül választhatsz, az OKJ-t azért is javaslom, mert az első szakma esetében és 21-22éves kor alatt az állam támogatja, és havonta megkapjátok a családi pótlékot, közben újraérettségizhetsz és jövőre megpróbálod államilag finanszírozottra a felvit. Mindenesetre érdeklődd meg hogy költségtérítéses szak esetében van-e passzív hallgatói jogviszony
Remélem segítettem valamit, és ne adjátok fel!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!