Levelezős érettségivel felvesznek 5év eltelte után egyetemre?
Mindenféle bántás nélkül mondom a kegyetlen valóságot: esélyed sincs.
Ezekre az egyetemekre mindig jóval! 400 pont felett van a ponthatár, ami 5ös érettségit jelent. A többi pontot csak plusz pontokkal tudod megszerezni: nyelvvizsga, emelt érettségi stb. Szép és jó, hogy te a gyerekek miatt kapsz plusz pontot, de ez maximálisan csak 80 pont lehet, amivel neked még mindig max csak kb 250 pontod lehet ezekkel az eredményekkel.
A másik az, hogy az orvosi minimum 8 év és mellette szinte lehetetlenség dolgozni, legalábbis normál fizetésű munkát végezni biztosan nem lehet. A jogi egyetem szint úgy. Neked pedig gyerekeid vannak és szó szerint választanod kéne köztük vagy a suli közt.
Hát megpróbálok őszinte és hasznos választ adni a kérdésedre.
Ugye a max 80 pontod megvan, az addig oké, de ahogy az előző írta, mindkét szakra jóval több a ponthatár, mint amennyi neked a jegyeid alapján van.
Akkor van esélyed, ha újraérettségizel (elég középszinten, mert a pluszpontjaid megvannak)
Orvosira alapból kell kémia/fizika a biológia mellé, szóval egyet választanod kell + újraírnod a bioszt.
Jogra töri és magyar kell, akkor ezeket kell újraírnod.
Mivel gondolom az év végi jegyeid is hasonlóak, így neked csak a duplázós módszer jöhet szóba. Ami azt jelenti, h mindkét szakra a két felvételi tárgyból kb 90%-os eredményt kellene hoznod (ekkor 4*90+80=440 pontod lenne)
Azt még azért nézd meg, h a te OKJ-s bizonyítványodat ezen a két szakon elfogadják-e, mert tudtommal szaktól függ, h hol melyikre adnak pontot. Tehát lehet, h a te OKJ-s bizid erre a két szakra éppen nem jó.
A jog ugye 5 év + 2 év bojtárkodás, ha jól tudom.
Orvosi meg 6 + 2év rezidens + x év szakvizsgáig.
Megőszülsz, mire oda jutsz, de ha ez az álmod, csináld. Orvosin van 30 év körüli évfolyamtársam (elsős vagyok)
Az viszont szerintem is igaz, h pont ezt a két szakot nem lehet ilyen kicsi gyerekek mellett normálisan csinálni. Vagy legalábbis nagyon nagy akaraterő (és egy segítőkész család) kell hozzá.
Azt szeretném még megkérdezni (kérlek ne vedd bántásnak), h lehet, h pont két ilyen egymástól távol eső terület érdekel? Melyiket csinálnád szívesebben?
Jövőre már mindegy egyetemre kötelező lesz az emelt, nem?
És megint emelik a ponthatárokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!