Hogyan a legkönnyebb történelemből dátumokat megtanulni?
Eddig csak ugy ment hogy képletekkel jegyeztem meg.Mert az erősségem a logikus gondolkodás.
pl: Arany János (1817-1882) 18 aztán ennél 1-gyel kevesebb a 17, 2.része szimetrikusan és +1 18|82
(de ez nem maradt meg sokáig)
kihasznalod h relativan is lehet gondolkozni
Pl: kivonod a lz egyiket a masikbol,es kiderul,h hany evig elt
ezek utan mar 3 szamot tudsz
mondhatod h:
-ettol uralkodott x evet->megvan a masik evszam
-eddig uralkodott x evet ->megvan a masik evszam
-ettol eddig uralkodott->az x-szel leellenorzod
fhúúú :D
hát töriből a fontosabb dátumok az atlaszba benne vannak
irodalomból meg annyira nem fontos tudni dátumokat szerintem
Kösd valami személyes dologhoz. Ne csak évszámokban gondolkozz, hanem darabszámban meg ilyenek. Az egyszerűbbeket (pl. szimmetrikus, ismétlődő) pedig már arról meg lehet jegyezni, hogy szabályosak.
(Tapasztalat, matekos agyam van, túl sok logikával.)
Én is jó matekos vagyok tudok bánni velük.
Csak megjegyezni... az már magas.Azért kértem itt tanácsot, mert az én módszerem csak egy dolgozat erejéig érvényes (4-5 nap), nekem pedig kicsit tovább kéne, most így vizsgák előtt.
De hármaska adott egy jó ötletet..."Kösd valami személyes dologhoz. Ne csak évszámokban gondolkozz, hanem darabszámban...,, a témához illő fogalomba kell rejteni a dátumokat és egybeolvasni azt. Köszi a segítségeteket.
De a további ötleteket is olvasni fogom azokat is megköszönöm. (akármikori is a dátuma)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!