Szerintetek mennyi lesz a ponthatár az NKE-KTK közigazgatás-szervező szakán 2014-ben?
420 ponttal azért nem aggódnék, bár nem lehet előre megjósolni a ponthatárokat. Ez igaz, hogy magába foglalja az igazgatásszervezőt és a nemzetközi igazgatás szakot, tulajdonképpen a kettő összevonásából jött össze. Ami azért fontos, hogy a nemzetközi igazgatás mindig is kis létszámú volt (tavaly 25) ezért volt oda ilyen magas a ponthatár. Az igazgatásszervező közszolgálati ösztöndíjas keretszáma 120 körül mozgott, tehát nem kell hozzá erős matek, hogy kiszámoljuk, hogy nő a keretszám, tehát elképzelhető, hogy a pontok csökkennek/nem emelkednek jelentősen. Emellett szól a másik érv is: eddig úgy nézett ki, hogy nemzetközi igazgatásra vitt valaki egy magas százalékú emelt angolt plusz jó töri/magyart. Ez itt nem fordulhat elő (és úgy gondolom, hogy ez azokat védi, akik a "régi" igazgatásszervezőre készültek), mert csak a magyar és a töri a felvételi tantárgy, a nyelvek nem. Összességében egy szó mint száz: 420 ponttal szerintem már bent vagy.
Csak egy kérdést engedj meg kérlek... Honnan tudod, hogy hány pontod van? Van érvényes érettségi-eredményed már töriből és magyarból?
Igen, már megvan az érettségim, tavaly is jelentkeztem de nem vettek fel, addig megcsináltam a nyelvvizsgát, tehát így már tudom, hogy hány pontom van!
Amúgy a neved hasonlít az egyik itt tanító tanárra, Dr. Buskó Tiborra :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!