Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mi folyik itt Magyarországon?!

Nagy Márió kérdése:

Mi folyik itt Magyarországon?!

Figyelt kérdés

Mi folyik itt Magyarországon?!

Miért nem érdemes OKJ-s vizsgát letenni?

Nem érdemes a szegény ember kis pénzét ezekre vizsgákra pazarolni,vagy estleg munkaügyi központon keresztül letennie.

Személyes tapasztalatom,amit most ecsetelek a nagyközönség felé.

Nincs semmilyen szakmám,fiatalon még nem gondoltam bele milyen nehéz is lesz munkát találnom.Nem tanultam tovább és csak 8 általánosom van.

Eldöntöttem elvégzek egy OKJ-s vizsgát és szakmával a kezemben már nyert ügyem lesz és dolgozhatok nem minimálbérért.Jelentkeztem központi víz-gáz és fűtésszerelőnek.Naponta többször nézegettem az állás hirdetéseket és ezt találtam a legjobbnak annak tekintetében,hogy gyakran keresnek ilyen végzettségű embereket és a fizetés sem elhanyagolható a magyarországi minimálbérhez képest.

Reményeim szerte foszlottak,miután elvégeztem sikeresen,több helyre is beadtam

jelentkezésemet.Elpazaroltam a pénzem és az időmet is.Mert tapasztalat nélkül nem lehet munkát találni.De kérdem én ha a frissen vizsgázott kispolgárnak nem adnak esélyt hogy dolgozhasson akkor honnan lenne tapsztalata?!De akkor mire jó az OKJ-s vizsga??

És ez még nem minden!

Lehet hogy az olvasók között most akad olyan ember aki ezt megcáfolja.Én ezt alá is írom,igaza lehet.De van még valami! Roma származású vagyok.És ha én elmegyek egy állásinterjúra vagy csak fényképes önéletrajzot adok be valahová,már előre tudom esélytelen lesz az az állás.MIÉRT?!Miért gondolják azt hogy a cigány ember nem tud,nem akar dolgozni?!Miért nem akarják alkalmazni?

De nem ez a lényege a cikkemnek.A lényege hogy ne menjen senki sem OKJ-s vizsgára!Csak idő és pénz pocséklás.Miért jó ez az államnak?A munkanélkülieket segítik ezekkel a vizsgákkal,addig kapnak támogatást,míg le nem teszik a vizsgát.És aztán?Nem tudnak benne elhelyezkedni.Ez miért jó? Kinek jó? Ezzel nem segítik a munkanélkülieket.Adjanak munkát!!!

2014. márc. 30. 14:56
 1/2 anonim ***** válasza:
Tudod, a cigók felé hajlik a pozitív diszkrimináció. Rengeteg minden ingyen van nektek, a fehér magyar embereknek pedig még kevesebb esélyük van. Biztos van köztetek rendes is, örülök neki, hogy te azon kevesek közé tartozol. De a többség megbízhatatlan. Lop, rombol, mindent le lak, undorítóak. És csak szaporodnak, szaporodnak, megélhetési gyerekvállalók. Ezek miatt én se alkalmaznék cigókat, maradok a magyaroknál, a sajátjaimat támogatom. :)
2014. márc. 30. 15:18
 2/2 anonim ***** válasza:
És érdemes szakmát is tanulni, csak nem szabad itt maradni. Tanulj meg egy nyelvet, pl. németet és irány Nyugat. Itt a rendes embereknek semmi esélyük nincs: legyen az magyar, vagy cigány.
2014. márc. 30. 15:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!