Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Irodalomból nagyon hiányos a...

Irodalomból nagyon hiányos a tudásom és mindjárt itt az érettségi. Tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szóval ugye a szóbelire nem olyan nehéz felkészülni, mivel meg vannak adva a tételek, azokat csak meg kell tanulni.

Viszont az írásbelinél a 4év anyagából bármit kérdezhetnek és ráadásul verset sem tudok elemezni. Hogyan tudnám behozni a lemaradásomat ilyen rövid időn belül?

2014. márc. 25. 11:03
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem lesz vészes, nyugi, ez a "bármit kérdezhetnek" elég nagy kamu. Olyan, mint a történelem érettségi. Józan ész is elég. Ha azt tudod, ami a szóbelire kell, akkor az írásbelin sem lesz gond.

Ha meg nem kell a felvételihez, én hagynám is. Koncentrálj arra, ami kell!

2014. márc. 25. 11:10
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Verselemzést felejtsd el, érvelést válaszd, az a legkönnyebb, és akárki meg tudja írni. Nézd meg azért mik az érvelés formai követelményei, meg ilyenek, aztán abból írsz egy jót és kész.

Nem lesz nehéz az írásbeli, ha meg nem akarsz bölcsésznek menni akkor lehet kettes is, senkit sem fog érdekelni.

De elég nehéz hármasnál rosszabb érettségit írni, utáltam az irodalmat/nyelvtant, 4 év alatt folyton a kettesért küzdöttem, írásbelire egy percet sem tanultam, szóbelire is max 2 napot, és így is azért meg lett a hármas, szóval nem kell parázni (azért ne vedd félvállról, már csak azért se, mert ha készülsz akkor nyugodtabb vagy talán).

2014. márc. 25. 11:41
 3/5 A kérdező kommentje:

Épp ezaz, hogy kellene a továbbtanulásomhoz, de legalább megnyugtattatok, hogy annyira nem vészes mint mondják.:D

Azért remélem mellém áll a szerencse.

Köszi a válaszokat!

2014. márc. 25. 12:29
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem is magukat a kötelező olvasmányokat, de legalább a rövidített verziókat olvasd el, meg mellé az elemzést a könyvben. Az érvelésnél mindig kell irodalmi példával alátámasztanod az érveidet, és jó, ha legalább 1-2-ről képben vagy.
2014. márc. 25. 13:05
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Én is most fogok menni, ugyanígy vagyok, mint te, de tényleg nem kell félni tőle. Én is az érvelésre koncentrálok ahhoz valóban nem kell sok háttértudás, persze jó, ha tudod, h kb. mi miről szól, tehát az ilyen kötelező olvasmányok rövidített változatát megéri átnézni. Ha pedig kapsz egy ismeretlen novella elemzést az sem rossz. A verselemzést én sem tudom, de a novella elemzés nem olyan nagy cucc, csak nézd át a szempontokat és ennyi. :)
2014. márc. 25. 15:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!