Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Van esélyem a főiskolára? FONTOS!

Van esélyem a főiskolára? FONTOS!

Figyelt kérdés

Most végzős vagyok, és most kezdek rájönni, hogy ha nem kapom össze magam akkor,semmi esélyem nem lesz a továbbtanulásra. Tudom késő van - így félév fele már főleg -,de mégis, ha most belehúzok a tanulásba és rástartolok az érettségire, akkor van esélyem, hogy összeszedjek annyi pontot, amennyi elég egy közepes szintű (kb.310pont) főiskolához? Mert hallottam, hogy a felvételi pontokat kétféleképpen számolják az egyik, az az évvégi eredmények;a másik viszont az érettségi eredmények kétszerese. Ha ez így van, akkor hogy-hogy már februárba be kell adni a felvételi papírokat?

És van esélyem jóra megírni az érettségit, ha eddig eléggé ( 2-es 3-as voltam)nagyban kerítettem a dolgok köré?

Jah és nem oltásokat kérek, hanem lehetőleg normális válaszokat. Köszi!

2009. dec. 15. 20:54
 1/8 anonim válasza:
Persze, hogy van esélyed, csak sok akarat erő kell ahhoz! Próbálj tanulni ezerrel, figyelj oda amit tanulsz, vagy ha van magnód az jó, mert abba bele mondod amit meg kell tanulnod és hang után könnyeben megy! Kezdj el most nagyon tanulni és még sikerülhet! Egyél előtte tejcsokit állítólag attól jobban megy a tanulás, meg levegőzzél!
2009. dec. 15. 21:01
 2/8 anonim ***** válasza:
Ha tényleg akarod és nem úgy állsz hozzá hogy majd holnap megtanulod,netezel még egy kicsit, tv-t nézel stb akkor simán.Gondolom nincs nyelvvizsgád és az írásodból ítélve emelt órákra se jársz, úgyhogy nagyon jól meg kell írnod a középszintűt.Ne 310 pontot akarj elérni hanem minél többet, mert barátnőmet tavaly azért nem vették fel mert azt hitte elég lesz az a pont amit gondolt.Már holnap vedd elő pl a 4 töri könyvet és kezdd el tanulni.Én is csak az érettségi tárgyakból vagyok ötös (kivéve matek)a többiből kettes mert minek tanuljam ha nem kell.És akármit gondolnak a tanárok rólam leszarom tudom h sikerülni fog.Nem baj h nem tanultál eddig,simán elég ha most elkezded mivel ott van a lehetőség,hogy csak a két érettségit számítsák be. Sőt még hamar is eszedbe jutott!
2009. dec. 15. 22:52
 3/8 anonim ***** válasza:

Mindenképpen van esélyed,addig még bármi lehet.Most két vagy háromféle pontszámítás van,és nálad azt a félét fogják beszámítani,amelyik neked a legkedvezőbb.Az egyik ilyen ponszámítás az az,hogy azoknak a tárgyaknak az eredményét duplázzák meg,amelyeket az általad megjelölt iskola kér.Általában két tárgyat kérnek én úgy tudom.Pl. ha orvosira jelentkezik valaki,ott biológia és kémia/fizika a követelmény.(utóbbi kettő közül tetszés szerint választhat az illető) Tegyük fe,hogy mindkét tárgy 100%-ra sikeredik.Ez így összesen 200 pont.Ezt még megduplázzák,így meglesz a 400. Pluszpontokkal ezt lehet növelni,max 80 pluszpont gyűjthető.+40 pont jár az emelt szintű érettségiért(de csak akkor,ha az egyetem megköveteli azt a tárgyat,amiből emeltezel.A fent említett esetben pl. ilyen a fizika.) 35 pont jár egy középfokú nyelvvizsgáért,50 egy felsőfokúért.

A többi pontszámításban nem vagyok biztos,de mintha az rémlene hogy az egyiknél csak az összes érettségi tárgy eredményét nézik,a másiknál már az összes érettségi tárgyak eredményét + az évvégi jegyeket.

Sok sikert!:)

2009. dec. 16. 18:43
 4/8 anonim ***** válasza:
Hová szeretnél menni?
2009. dec. 26. 09:53
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszi szépen a válaszokat! Most megpróbálok belehúzni, amennyire csak tudok, és remélem sikerülni fog az érettségi:)

Az utolsó válaszolónak: médiára szeretnék jelentkezni.

2009. dec. 28. 01:22
 6/8 anonim ***** válasza:

De oda kicsit magasak a ponthatárok...

(Bár fizetősön nem tudom)

Az egyik pontszámítást amúgy jól leírták előttem. Felvi.hu-n nézd meg, h mik a felvételi tárgyak ott, ahová menni szeretnél. És azokra nagyonnagyon hajts rá.

2009. dec. 28. 09:00
 7/8 anonim ***** válasza:
Hát az helyzet, hogy talán már két évvel ezelőtt el kellett volna dönteni, hogy főiskolára akarsz menni. Egy kérdés: ha középiskolában nem tanulsz jól, ahol a tanárok legalább ösztönöznek, hogy tanulj, hogy fogsz főiskolán, ahol senki sem segít?
2009. dec. 28. 16:01
 8/8 anonim ***** válasza:

Nézd meg hova akarsz menni, nézd meg milyen szakra és oda milyen tárgyak jók. Válassz ki kettőt ami neked van és oda is passzol. Hajts rájuk. Ha lehet, nyelvvizsgázz, középszintet minimum. A két tárgyad százalékát összeadják, duplázzák, hozzáadják a nyelvvizsgád szintjének megfelelő pontszámot, és kijön egy érték.

Az érettségi 4 év anyagából van, és nem négy év szükséges, hogy letehesd. Javaslom a nagy rárántást a két kijelölt tárgyra tenni, a többit elég csak alapszinten járatni... úgysem lesz jelentőségük. Csak azt a kettőt el ne cseszd.

2009. dec. 28. 18:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!