Van-e még esélyem főiskolára?
A fősulikat nem érdekli, hogy dolgoztál-e suli mellett, illetve hogy magánúton tanultál-e, vagy bejártál. Őket az érdekli, hogy az adott tárgyból hányast szereztél.
Nem jó, hogy ketteseid lettek, de ezzel már nem tudsz mit csinálni. Ha jövőre mindenből ötösöd lesz, és az érettségid is 90% fölött sikerül, akkor van esélyed egy gyengébb fősulira bekerülni.
Simán van esélyed, lényeg, hogy az érettségid (mindegyik tárgyból) a lehető legjobban sikerüljön!
Nem kötelező tanulmányi pontokat számolni, lehet duplázni is az érettségi pontokat.
Szerezz egy nyelvvizsgát és nyert ügyed van (persze nem slágerszakra, de kisebb főiskolára vagy természettudományos szakokra).
Szia!
Én azért pozitívabban fognám fel a dolgokat,szerintem simán lehet esélyed..
Amit úgy gondolom hogy tehetsz:az hogy az évvégi jegyedig olyanok lettek amilyenek,ezen már nem tudsz változtatni..DE!!Itt van előtted egy teljesen új év,és bár nem lesz könnyű,itt az időd hogy bebizonyítsd a tanáraidnak,szüleidnek,magadnak,hogy össze tudod szedni magad.Igyekezz az érettségi tárgyaidból jó eredményeket felmutatni(most az hogy hanyas leszel médiából végülis kit érdekel,hacsak nem az lesz a választottad)így arra az 5 tárgyra koncentrálj ami Neked fog kelleni,így nem lehetetlen összehozni évvégére egy jó bizit,de ha ez még nem is menne,akkor van egy olyan lehetőséged,hogy megduplázod az érettségi pontjaidat(a pontszámítás kicsit bonyolult,viszont ha ehhez nyúlsz akkor nem fogják nézni a bizonyítványodat,tudom mert most érettségiztem,és nekem is így volt,csak az érettségi eredményeimet nézték),viszont ehhez az kell hogy jól sikerüljön az érettségid..
Esetleg nem tudom hogy hogy állsz a nyelvekkel,ha esetleg van kilátásod egy nyelvvizsgára akkor érdemes lenne azt is megpróbálnod,plusszpontot jelent a felvételinél..
És hogy ezekután mennyi az esély a bejutásra,szerintem reménykedhetsz,meg kellene nézned a mostani ponthatárokat mennyi volt,az támpontnak jól jön,de persze nem szabad erre alapoznod,sokat is változhat évről évre..
A fősulival kapcsolatban,szintén keress rá a neten,én más irányba megyek,nem tudom miyen felsőoktatási intézményekben lehet környezetvédelemmel,stb. foglalkozni,de meg kell keresned a Neked megfelelőt..
Sok sikert kívánok az elkövetkezendő évre!Hajrá!!:)
Én azt gondolom, hogy van esélyed. (Én sem a tanulmányi pontokat vittem, hanem az érettségit- alapból úgy számolnak, h neked melyik a jobb.)
Szóval az első amit tenned kell, h 12.-ben oda teszed magad, ugyanis ha a tanár azt fogja látni, h leszarod a tanulást, meg amit tanít, akkor érettséginél, szóbelin simán belebukhatsz, mert direkt olyan kérdéseket tesz fel, h véletlenül se tudj rá válaszolni- én pl hiába mondtam el mindent töriből a tételemről, a tanár 3-mat kérdezett, abból 2re csak néztem. Pedig az összes többi tárgyból dicséretet kaptam, csak abból nem h menjen a k...-ba! Lehúzta a jegyem... Csak mert nem bírt, de az alapból pofára osztályozott mindig. na mindegy xD
Na csak annyit akartam, h még nincs veszve semmi, ha az érettségid jó lesz, és oda teszed magad szeptembertől. Plusz még a nyelvvizsga mehet, a nyelv amúgy is fontos. Menni fog!
Főiskolára elvileg bármikor van esélyed...
A Pótvizsga nem számít mert azt sehol sem tüntetik fel késöbb hogy az pótvizsga volt...
Ha valamilyen tárgyad nem sikerülne jól akkor inkább bukj meg és pótvizsgára tanuld meg legalább 3 masra!!
Én 27 éves fejjel és szín kettes érettségivel jogi karra készülök és még egy tárgyból érettségiznem is kell jövö ilyenkorig...
Mostanra jött össze úgy az oktatási rendszer hogy lementek annyira a ponthatárok hogy be tudok talán jutni fizetös levelezön valahova legalábbis ha ez a kalkulátor jól számolta azt a 176 pontot amit számolt...
Én már bánom hogy nem buktam meg és nem pótérettségiztem anno talán akkor jobban összejött volna mint a kettes..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!