Mit tehetek / Milyen lehetőségek vannak?
Sziasztok!
18 éves vagyok, 10. osztályos, 4 éves gimnáziumban, még 2 évem van az érettségiig. Egyszer szakot váltottam, és egyszer megbuktam, évet ismételtem. Most is csak a szerencsének köszönhetem, hogy 10. osztályba jutottam. Nem nagyon érdekel az érettségi, és az sem nagyon megy amiket tanulunk, tehát nem sok esélyt látok arra hogy eljussak az érettségéig, és le is tegyem azt.
A tanulásra sem tudom rávenni magam, mert olyan szinten nem érdekel, így nem nagyon erőltetem.
Mit csináljak? Mert több tantárgyból bukásra állok, és szerintem megint megbukok, és a pótvizsgán egyszerűen nem lehet átmenni, és megint kezdhetem előröl a tizedik osztályt...
Szerintetek érdemes lenne kiiratkozni most év végén? És akkor milyen lehetőségek vannak, tanfolyamok?
Olyanok válaszát várom elsősorban, akik hasonló helyzetben voltak/vannak.
Köszönöm!
Hogy mik a lehetőségeid, az főleg rajtad múlik. Érettségi nélkül is lehet érvényesülni, de tévedsz, ha azt hiszed, egy szakmát könnyebb elsajátítani, mint a gimnáziumi anyagot.
Szorgalom nélkül nem megy.
Nehéz elhinni, hogy nem megy a tanulás, amikor a helyesírásod (legalábbis ebben a szövegben) tökéletes! Valószínű, hogy régebben nagyon sok kudarc ért, talán még a tanárok is minden huszadrangú dologért lecsesztek, és ez elvette a kedved a tanulástól. Ha valahogy rá tudnád venni magad, hogy tanulj, biztosan sikerülne elvégezni mind a 10. osztályt, mint az érettségit.
Szerintem tedd ezt; nem kell nagyban kezdeni, tanulj 1 (vagy akár csak fél) órát valamelyik tantárgyból. Másnap megint 1 (fél) órát egy másikból, és így tovább. Fontos, hogy ne magolj, hanem értelmezve tanulj, vagyis az olvasottakat el tudd mondani saját szaviddal. Ha kibírsz 1 (fél) órát úgy, hogy nem 5 percenként nézegeted az órát, hogy mikor telik már le az idő, akkor jó úton haladsz. A későbbiekben lehet emelni a "dózist".
Ha viszont már tényleg nem akarsz a tanulással foglalkozni, akkor én sok esélyt nem látok. Ha valahova el tudnál szegődni inasnak, akkor kitanulhatnál egy szakmát, máshogy nem tudom hogy lehet képesítést szerezni.
Mindenesetre sok szerencsét kívánok, akárhogyan döntesz! Ha segítség kell a tanuláshoz, írj nyugodtan privátban!
"A sport érdekel, tehát valami személyi/fitness edző vagy jógaoktató, ilyesmikre gondoltam. Ezekért fizetni kell?"
- Ezekhez érettségi kell, de a 10. osztály biztosan.
Köszönöm a tanácsokat!
Már a fasom kivan ezzel az elbasott oktatási rendszerrel, de megpróbálok leérettségizni.
Szerintem tedd le az érettségid, mert egyáltalán nem nehéz, ha kicsit megerőlteted magadat. Viszont a személyi edzőhöz szerintem kelleni fog.
Amúgy engem is hidegen hagyott az összehasonlító verselemzés meg a függvények, de túléltem, és most azt tanulok, amit szeretek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!