Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Esetemben hogy működne a...

Esetemben hogy működne a pontszámítás? Az elképzelésem véghezvihető?

Figyelt kérdés
Idén fogok érettségizni, és az ELTE-TTK-ra szeretnék jelentkezni. A felvételi tantárgyak között megtalálható az összes természettudományi tárgy, az informatika is, ezek közül kell kiválasztani bármelyik kettőt. Én arra gondoltam, hogy az érettségin egy helyett két választott tantárgyból teszek középszintűt, ez pedig földrajz és informatika lenne. Ezeken kívül pedig ugye a kötelező magyar,töri,matek,idegen nyelv. Így összesen 6 tárgyból lenne érettségim. Ebben az esetben hogy zajlik a pontszámítási rendszer?Melyiket veszik figyelembe? Esetleg mindkettőt? Megoldható, hogy a felvételi tárgynak az infót és a föcit jelöljem meg? (Tudom, hogy matek is természettudományi tárgy, de abból nem tudnék olyan jó érettségit csinálni mint infóból vagy föciből. +az előző évi jegyeim is rosszabbak matekból).
2009. dec. 13. 16:39
 1/5 anonim ***** válasza:
A felvételi papíron be kell majd jelölnöd, hogy mit szeretnél felvételi tárgynak (tanácsos azokat amikből a legjobb vagy) így ha a tanulmányi pontokkal jutsz be, akkor azt a kettőt számítják majd. Érettségi pontoknál is csak azt a kettőt fogják figyelembe venni.
2009. dec. 13. 16:50
 2/5 anonim ***** válasza:

Szerintem nem is kell bejelölni. Alapból azt nézik, ami a jobb. De ha még is az előzőnek van igaza, a lényeg ugyanaz, az elképzelésed megvalósítható:) Természetesen lehet, h az infót és a föcit nézzék:)

Viszont ha a "normál" pontszámítással mész (nem a duplázóssal), akkor az átlagodba a matek mindenképpen beleszámít!

2009. dec. 13. 17:53
 3/5 anonim ***** válasza:
Csak annál a szempontnál nézik, hogy melyik a legjobb, hogy az érettségi vagy a tanulmányi eredményei a jobbak. egyébként a felvételi tárgyakat be kell jelölni és azokat fogják nézni. ha nem felvételi tárgyakat jelöl be, fel se veszik.
2009. dec. 13. 18:08
 4/5 anonim ***** válasza:

nem nézik az összes tárgyat

inkább emelt szintűzz

2009. dec. 14. 13:45
 5/5 anonim ***** válasza:
A szaknál megjelölt beszámítható tárgyak közül(pl felvin utánanézhetsz a suli szakjánál) természetesen automatikusan a jobbat fogják beszámolni. Mindig a kedvezőbbet nézik.
2009. dec. 14. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!