Lehetséges ez a pontszámítás?
Figyelt kérdés
ezen az oldalon csak így érettségi előtt számítgattam a pontjaimat, hogy hogy is kellene teljesítenem és ezeket az adatokat vittem be:
Tanulmányi pontok: minden tantárgyból úgy néz ki, hogy ötös leszek idén tavaly csak a nyelvtanom lett 3-as!
Érettségi eredmények:
magyar nyelv és irodalom : 80% közép szint
történelem: 75% emelt szint
matematika: 80% közép szint
német nyelv: 65% közép szint
földrajz: 82% közép szint
és kijött 386 pont :) tényleg ennyi?? :/
2011. okt. 31. 12:03
1/6 anonim válasza:
Ha az jött ki, akkor annyi. Meg az se mindegy amúgy, hogy milyen szakra számoltatod ki, mert ugye minden szaknak mások az érettségi követelményei, szóval elég eltérő pontokat adhat ki.
2/6 A kérdező kommentje:
hát itt ennél nem kellett szakot választani, amúgy meg pénzügy és számvitelre szeretnék jelentkezni , akkor oda kevesebb lenne ? :O
2011. okt. 31. 13:48
3/6 anonim válasza:
Annyi, de magadnak is kiszámolhatod kalkulátor nélkül főleg ha olyan szakot választottál ahol még matek is van... Nézd meg hogy elfogadják-e ott a történelem emeltet, mert ha nem akkor 50 ponttal kevesebb jár.
4/6 anonim válasza:
Pénzügy-számvitelre a felsorolt tantárgyaid közül a matekot, a törit és a németet nézik. Az egyik rendszerben, ha a matek és a töri százalékos eredményét duplázod: (80+75)*2+50=360. A másik módszer a bonyolultabb. A bizonyítványban szereplő jegyeket is figyelembe vesszük, és megduplázzuk: (25+23)*2=96. Az érettségik százalékos eredményének átlaga: (80+75+80+65+82):5=76,4. És még a két beszámítható tárgy százalékos eredménye. Összesen: 96+76+80+75+50=377. A második módszerrel kapott eredmény a jobb, tehát azt fogják figyelembe venni. Nekem ez az eredmény jött ki, ahogy kiszámoltam a pontjaidat.
5/6 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm a segítséget :)
2011. okt. 31. 17:54
6/6 anonim válasza:
Ez a pontszámító egy rakás szar. Felviset használd, vagy számold ki magad, különben csúnyán pofára fogsz esni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!