A BME-n jó a gazdasági képzés?
Egész konkrétan a gazdálkodás és menedzsment érdekelne.
Kontra: BGF-PSZK.
Ezek között hezitálok.
Kérdéseim azok lennének, hogy melyik a jobb alapvetően, illetve nehézség szempontjából mi a véleményetek ezekről?
Előre is köszönöm!
A BME egy műszaki iskola. A BGF gazdasági. Mindkettőnek benne van a nevében, gyengébbek kedvéért.
Szerinted melyiken lehet jobb a gazdasági képzés?!
Milyen erősségi táblázatot láttál? Mit mér, mi alapján megy?
Elég hihetetlennnek hangzik.
Az a hihetetlen, hogy ilyen hülye érvet hozol fel, hogy a BME mérnöki egyetem. Ha még nem tűnt volna fel, az egyetemek általában egyáltalán nem homogén iskolák.
Két teljesen más karon van a képzés, BME-nek is ugyanúgy van egy teljesen erre szakosodott karja, mint a BGF-nek, nem a mérnökök tanítanak közgazdaságot a diákoknak.
Ha mondjuk az egyik mérnöki karhoz lenne hozzácsapva akkor lenne alapja annak, amit mondasz, de így semmi értelme.
Csak gondolj arra, hogy az ELTE-nek hány fajta kara van. Kb. minden van ott, mégsem egy kollektív szar suli.
Ettől függetlenül nem tudom, hogy jó-e a BME-s gazdasági képzés, de nem hinném, hogy rossz. Legalábbis biztos elismert.
"Csak gondolj arra, hogy az ELTE-nek hány fajta kara van. Kb. minden van ott, mégsem egy kollektív szar suli. "
Hát pedig pont, hogy az. Van ismerősöm, aki 1 év ELTE gazdasági képzés után otthagyta, majd inkább újfelvételizett a Corvinusra, mert annyira színvonaltalan volt az ELTEs oktatás, hogy semmi értelmét nem látta elvégezni.
A BME-re nem mondtam, hogy mérnöki. Azt mondtam, műszaki. Ez nem azon múlik, hogy milyen nevű karai vannak, melyik tanszéknek van külön épülete. A hírneve, a kapcsolatai mind műszaki jellegűek. A gazdasági szak attól még nem lesz színvonalas, hogy kaptak egy épületet, bele megfizetnek 10 közgazdászt, hogy oktassanak. Ettől sokkal többet várunk el egy jó intézménytől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!