Minek éri meg tanulni?
Olyan kérdéssel fordulok felétek, aminek válaszát mindannyian keressük.
Kereskedelmi kéttan szakközépbe járok, gazdaságot tanulok angolul. E mellett hobbiként a fotózás és a filmezés érdekel már egy jó ideje, ehhez nem rég szereztem be egy picit profibb gépet is (sima, viszonylag olcsó Nikon, nem akarok fejjel neki futni a falnak egy DSLR géppel).
Mikor leérettségizek, feltétlenül Pestre akarok költözni és ott tovább tanulni. Ami szóba jöhet, az a média és gazdaság, illetve a fotográfia és egyéb filmezéssel kapcsolatos szakok (kamereman pl.) A gondom ott adódik, hogy a 300-500 ezer forintos tandíjat szemeszterenként egyszerűen nem fogom tudni honnan előteremteni, állami helyek meg alig vannak már és kitudja mi lesz, mire én odáig eljutok. OKJ-s képzéseken agyalok még, de vajon mennyire éri meg? Ezek mellett meg még albérletbe is szeretnék költözni pár közeli barátommal, amihez szintén pénz kell...
Egyetemisták/fősulisok, ti honnan kaparjátok össze a horribilis összegű tandíjakat? Értem én, meló a suli mellett, de hol dolgoztok, mennyit kerestek, illetve mennyire megy mellette a tanulás?
Továbbá azon is sokat agyalok, hogy minek lenne érdemes tanulni. A fotográfia vonz a leginkább, média, média designer, ami marketing, kereskedelem, gazdaság, viszont a matektól a hideg kiráz, és egyszerűen csak utálom, éppen ezért próbálom kerülni a nagyon matekos szakokat. Esetleg tudtok konkrét szakot, amivel sokra lehet vinni?
Azt hiszem ennyi lenne. Várom az értelmes, nem két szavas válaszokat, olyanoktól, akik ebben élnek, és nem csak a hasukra csapva okoskodnak, mint az emberek nagy százaléka teszi. Köszönöm előer is.
Vegyél egy jó gépet és fotózz.
Nincs olyan szak most, ami nem matekos, de megérné elvégezni.
Szerinted miért nincsenek állami helyek tömegkommunikáción?
Megmondom, azért, mert nem lehet vele elhelyezkedni. Évi 20 ezer embert képeztek erre, hely meg talán évi 100-200 ha nyílt. Úgyhogy ezért teljesen felesleges dolgoznod, bármennyit is perkálnod.
A marketing is ugyanilyen vacak, ami érdekes, persze, mert klassz történeteket hallasz, de a mindennapi munkák nem ilyenek. Szórólapozás, kérdőív kitöltetés, minimálbérért.
A gazdaság közepes választás, de rengeteg a matek. Maga a gazdaságis munkában is az lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!