Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Olyanoktól kérdeznék, akik...

Olyanoktól kérdeznék, akik BSC-t végeztek, és csúsztak 1 vagy akárhány félévet!?

Figyelt kérdés
Átjelentkeztem egy másik szakról, ahol 1 évet voltam, erre a mostanira. Ha ezt csúszás nélkül befejezem, akkor az 8 félév lesz, tehát 2 félévvel túlléptem a BSC 7 félévet. De elvileg ilyenkor még nem kell fizetnem, mert +1 évet még finanszíroz az állam. Olyan kérdésem lenne, hogy aki ugyanígy "volt" már, kapott-e arra az utolsó 2 -még finanszírozott- félévre ösztöndíjat, szociális támogatást, vagy bármi olyasmit, amit előtte a 7 félév alatt megkapott?! Előre is köszönöm a válaszokat!
2009. dec. 12. 17:09
 1/2 anonim ***** válasza:

12 félév van ingyen államin. Te ebből ha jól értem elhasználtál 2 félévet az első helyen. Így maradt 10 féléved. Így kezdted meg az új sulit, kvázi tiszta lappal. Ott téged minden megillet, mintha ott kezdted volna a felsőfokú tanulmányaidat. Mivel 10 félévbe bőven beleférsz, így semmi gondod nem lehet, ugyanúgy jár minden támogatás stb, mint aki ott kezdte rögtön.

(Egyedül akkor van gond, ha a 12-ből az előző helyen már túl sokat elhasználtál volna, de itt most a 10 megmaradt félév bőven elég kell legyen az új helyedre.)

Szóval ha bármi hátrányt szenvednél amiatt, mert 2 félévet előtte máshol voltál, akkor nagyon járj utána, mert szinte biztosan jogtalanul akarnak megrövidíteni. Az új iskoládnak semmi köze ahhoz, hogy te jártál-e valahova előtte. (Neki annyit kell csak néznie, hogy a 12 ingyenes állami félévedből van-e még hátra, vagy már elhasználtad mindet.)

2009. dec. 15. 02:34
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2009. dec. 15. 17:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!