22 évesen hol lehet olyan képzést találni Budapesten, ami most egy hónapon belül indul és nappalis diákigazolvány jár mellé?
Sehol, mert lehetetlen amit keresel.
Ugyanis diákigazolvány csak és kizárólag iskolarendszerű képzésben jár8közöktatás, felsőoktatás TANFOLYAMON NINCS DIÁKIGAZOLVÁNY), az meg a fogalomból adóik hogy iskolaévhez kötött a képzés kezdete, zömében szeptember, de van néhány keresztféléves képzés, de azok is januárban elindultak.
És még egy dolog, képzésben kétféleképpen vehetsz részt,tanfolyami rendszerben ami nem igazodik az iskolaévhez, abból nincs nappali esti stb. az csak tanfolyam, az adott képzés szervezőjétől függ hogy hányszor kell menni egy hónapban, de attól hogy esetleg minden napos gyors tanfolyam az nem nappali képzés.
Amit te keresel az az iskolarendszerű képzés az lehet nappali esti és levelező. De ahogy mondtam az igazodik az iskolakezdéshez, egy hónap múlva március vége akkor semmi esetre sem indulhat.
És harmadszorra 22 évesen te már csak felsőoktatásban lehetsz nappali tagozatos, mert közoktatásban amik az okj iskolák is csak abban az évben kezdheted el a tanévet utoljára nappalin amelyikben betöltötted a 21. évedet.
Szóval ami diákigazolvánnyal jár a esti okj iskola szeptembertől..azt lehet, de estin nincs diákmunka, azt meg csak nappalisnak jár. Azt hiszem leírtam mindent Neked a témában amit tudnod kell.
előttem válaszoló..a kérdezőnek nem az a lényeg milyen képzettséget lehet szerezni és milyen szinten, hanem hogy legyen diákigazolványa..
Sejtésem szerint 2013 szeptembertől egyetemen kezdett tanulni, de vagy nem ment vagy nem tetszett neki a szak, ezért kiiratkozott és most lejár hamarosan diákigazolványa és nem tud diákmunkát továbbra is vállalni, mert ahhoz nappalis diák kell hogy legyen, átmenetileg okj képzésre menne nappalira a diák miatt de valóban nem járna oda..mert biztos újra felvételizik egyetemre..és szeptembertől új szakot kezd. Én ezt gondolom..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!