Pszihológiát szeretnék tanulni. Milyen tárgyakból kell ehhez nagyon jónak lennem?
Szia!
Szeptembertől másodéves pszichológushallgató leszek.
Tavaly érettségiztem bioszból emelt szinten, ami nagyon jól jött az anatómiához, és majd később a neurológiához. Meg úgy általában nem árt tisztában lenni az agyi folyamatokkal, a legtöbb tárgyban előkerül.
Tavaly felvételi tárgy volt a magyar és a töri is, most már azt hiszem, bármi (?). Általános tapasztalat, hogy az anatómia húzós, tehát aki a könnyebb bejutás érdekében töriből felvételizik, és elhanyagolja a biológiát, az hosszú távon rosszul jár.
Elsőben van még statisztika, de nem sok köze van a gimis anyaghoz; más alapozó tárgyak, pl. kommunikáció, bevezetés a pszichológiába, pszichometria, stb.
Nem árt, ha tudod kezelni a számítógépet, ugyanis nálunk a megtanulandó nem csekély mennyiségű anyag nagy része elektronikus formájú, ill. a legtöbb házit is neten kell leadni.
Ezen kívül hasznos tud lenni, ha tudsz angolul, sok szakirodalom csak ezen a nyelven érhető el, meg persze nyelvvizsga nélkül esélytelen a felvételi - nálunk egy középfok alapkövetelmény volt.
Amúgy én nagyon szeretem, érdekel, amit tanulok, bár kétségtelen, hogy nehéz és nagyon sokrétű.
Fontos még, hogy rendelkezz sok türelemmel és empátiával mások iránt, de ezt gondolom, mondanom sem kell :).
Remélem, segítettem; ha van még kérdésed, bátran írj, akár priviben is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!