Ha némettanár szeretnék lenni, milyen egyetemet/fősulit ajánlotok?
Eddig a germanisztikán gondolkoztam, de nagyon félek tőle, mert ott minden tantárgyat németül kell tanulni és nyilván a tanár nem foglalkozna vele ha nem értem mit mond... Valamint oda valószínűleg csak fizetősre vennének fel, mert se a német középfokúmat se az emelt szintű érettségimet nem számítanák be (mivel oda ez elvárás).. :S
Apukám egy ismerőse tanítóképzőben végzett német szakon, most nyelvsuliban tanít és emellett tolmácsol, és nem keres valami rosszul. És egy tanítóképzőbe nyilván könnyebben bekerülnék...
Vagy még 3. lehetőségnek a pedagógia alapszak, de az meg olyan hogy amellett plusszban kéne németet tanulnom nem?
Most mit válasszak? :S
Ja és én max nyelvsuliban szeretnék tanítani, tehát akkor nem kell mégegy szakot felvennem ugye?
A magyar nyelvet is meg kellene tanulnod, az is jól jöhet.("némettanár")
Egyébként a bölcsész szakon , több egyetemen van német, tanári szak.
Lásd felsőfokú tanintézetek tanácsadói füzetét.
véletlenül írtam egybe, nem kell mindjárt kötöszködni... -.-"
de azért köszi.
Ha tanítóképzőt végzel, általános iskolai tanár lehetsz. Ha egyetemet (bölcsészkar), akkor középiskolai tanár lehetsz. Utána műfordító, tolmács...
Nem tudom mi a követelmény egy nyelviskolában, de egy felsőfokú nyelvvizsga a minimum.. Kérdezd meg az ismerősödet, ő mit végzett, hol gyakorlatozott, hogyan került be..
Nekem a némettanárom anno tanítóképzőt végzett (német szakon) majd levelezőn megcsinálta az egyetemi német szakot is, így taníthatott középsuliban.
1. A némettanár egy szó, ugyanis nem egy német tanár, =német születésű, hanem némettanár, magyartanár, történelemtanár, fizikatanár, énektanár...Szóval te írtad jól.
2. A pluszpontokkal kapcsolatban ezen az oldalon egy kérdésfeltevő az OKM-ben érdeklődött, és azt mondták, hogy jár a 40 pont. Egyébként ha nem járna, akkor is pont ugyanolyan esélyed lenne, mint a többi jelentkezőnek, hiszen akkor nekik se járna.
3. Mindenképpen a magasabb szintű képzést célozd meg elsőként, azzal többre mész, jobbak az elhelyezkedési lehetőségeid. Harmadik helyre még mindig beírhatod a tanítóképzőt. Attól ne tarts, hogy nem érted meg az előadást, ha felvesznek, akkor megérted. Ezen szinte minden nyelvszakos egyetemista átmegy az első hetekben, de könnyű belerázódni.
hú köszi a sok választ...:)
hát akkor most már remélem tényleg jár érte a pont... az nagyon jó lenne..
de mostmár szeretnék ennek a végére járni úgyhogy tényleg telefonálni fogok az OM-nek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!