Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek az egyetemi évekhez jó ha van egy diktafonja az embernek és az előadásokat fel-fel veszi vele, hogy akár otthon vagy a későbbiekben is tudjon róla mondjuk tanulni? Valaki csinált már ilyet, vagy van róla valami véleménye?
Nem nagyon csináltam ilyet, de azért, mert jó esélyjel nem lesz neked minden óra után még egyszer ugyanannyi időd végighallgatni az óra anyagát, ha van egy lényegre törő jegyzeted, azt sokkal gyorsabban át tudod futni. Most értem, félév végén a vizsgára akkor kb. 14*90 percet készülsz, ami 21 óra folyamatosan, mert annyi hanganyagod van? Sőt, attól, hogy újra hallgatod a félév anyagát még nem fogod tudni azt fejből...
2014. febr. 16. 11:15
2/6 anonim válasza:
Szerintem marhaság, már bocsi mert ahogy az előző is írta van 10 tantárgyad, akkor 10*14*90 perc lenne mindazt végighallgatni + ellustulnál, ellustulna az évfolyam is mert tuti körbeadnád és bejárna 2-3 ember az előadásra meg hasonlók. Akkor már inkább csináld azt, hgoy 2-3 emberrel összefogsz és megosztjátok egymással a jegyzetet van amit ő tudott leírni, van amit te. Egyébként az derült a kérdésedből, hogy nem jársz még egyetemre így nem tudod hogy is megy az. Ajánlom, hogy a hozzád legközelebbi egyetemre menj be egy előadásra, nem fognak kiküldeni és próbálj meg jegyzetelni vagy csak nézd meg milyen szerintem rá fogsz jönni, hogy nem feltétlenül szükséges az a diktafon
2014. febr. 16. 11:40
3/6 anonim válasza:
Egyet értek az előttem válaszolókkal, szerintem sem jó ötlet. Sokkal hasznosabb, ha simán jegyzetelsz (ha közzé van téve az előadásanyag, akkor nyomtasd ki és azokat írd le, amit az előadó mond és nincs benne a jegyzetbe).
Másrészről ehhez nem kell engedélyt kérni az előadótól? Nekem valami ilyesmi rémlik, de nem 100%.
2014. febr. 16. 12:38
4/6 anonim válasza:
Ezzel több probléma is van. Minden eseteben engedélyt kell kérni az oktatótól, hogy felvehesd az órát. Vannak, akik egyszerűen nem járulnak hozzá.
Nehéz jó minőségű felvételt készíteni egy mezei diktafonnal. Minden tüsszentés, lapcsörgés belehallatszik, gyakran nehezen hallható az előadó hangja, ki kell tapasztalni, hogy egy teremben honnan lehet jó felvételt készíteni, ráadásul a legtöbb tanár folyamatosan mozog.
A többi problémát meg már leírták előttem.
2014. febr. 16. 12:39
5/6 anonim válasza:
Az összes óra összes előadását szerintem sem lehet végighallgatni, de egy nehezen érthető és jegyzetelhető előadás hanganyaga nagyon sokat tud segíteni. Csak az adott, nem tiszta részt végighallgatod, és megérted azt 10 perc alatt, amit esetleg a könyvből/jegyzetből órák alatt bogarászol ki. Ha van ilyen tárgyad, akkor érdemes egy-két embernek hanganyagot rögzíteni (engedéllyel, persze), és ha kell, használjátok.
2014. febr. 16. 14:58
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat, megfontolom a tanácsaitokat. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!