Melyik a jobb a nappali, vagy a levelező?
Sok helyen ugyanakkora a ponthatár a nappalira, és a levelezőire is. Mind a kettő államilagtámogatott.
Nem értem, akkor sokan miért mennek nappalira, ahol (vidéki iskoláknál, elsősorban ezekről írok most) fizetni kell a koleszt/albérletet, kaját stb.. Tehát egy csomó pénzük rámegy, csomó kiadás.
Egy levelezőin pedig még kereshetnének is munkát, és lenne pénzük pluszba.
A levelezői nehezebb, vagy mi?
Nos kedves kérdező: Nem mindenki 18-19 éves amikor felsőoktatásba jelentkezik, és legfőképpen nem mindenki budapesti az országban!!
Van akinek a szegedi vagy miskolci vagy pécsi egyetem van közel, és azt választja, mert neki pont a pesti sulik drágák..vagy vannak messze a családtól.
nézed nappali maga nemében olcsóbb mint a levelező, ugyanis levelezőn nincs semmilyen kedvezmény, ösztöndíj ..még diák buszbérletet sem lehet venni..munkát találni ha levelezőre jár valaki nehéz..mert a munkáltatók nem szeretik ha az alkalmazott tanul..
Nappali mellett diákmunkát könnyebb sokkal vállalni és járnak juttatások az egyetemtől..meg persze a diákélet azért nappalin az igazi..Azt se felejtsd el hogy nem minden családban gond egy egyetemistát taníttatni, úgyhogy pénzkeresetre nem kell gondolnia.
Tegyük fel, hogy a munkám már meglenne, akkor is válasszam inkább a nappalit?
Úgy tudom, hogy levelezőin is van utazási kedvezmény, ami a lakhelyed és az iskola között vonatkozik, ez lenne a lényeg, ha van munkám, akkor lenne pénzem egy felnőtt bérletet is venni Budapestre.
Igen tudom, hogy nem Budapest mindennek a közepe rosszul fogalmaztam, én pesti vagyok, és vidéki iskolákat néztem, pestieknél nem tudom, hogy ezek a ponthatárok így alakulnak-e.
Nos azt hogy a munkáltatód enged-e tanulni, azt először tisztázni kell vele, és ha enged v. támogat akkor milyen kedvezményeket kapsz a tanulás idejére. Én a nagy átlagot írtam este, hogy nem szokták engedni v támogatni, de lehetnek kivételek, ezt tisztázni kell a munkahelyeden.
Utólag azaz ha nincs munkahelyed valóságban, és találsz egyet akkor nehéz lesz..ha fiatal vagy akkor inkább a nappali
Ugyanis ha nem támogat akkor azt jelenti hogy a saját szabadságod terhére tudsz elmenni a konzultációra, ami nem mindig hétvége, lehet benne hétköznap is, illetve a vizsgák azok hétköznap vannak általában, hogy a készülésről ne is beszéljek vizsga előtt, illetve ha a szak előír kötelező szakmai gyakorlatot és eltérő irányba dolgozol az alól egyetemen nincs kibújás, hogy oldod meg mert az folyamatos 4-6-7 hét szokott lenni, hol mennyi.
Igen levelezőn ez az egy utazási kedvezmény van, jól tudod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!