Mérnök informatikusnak érdemes tanulni?
én minid erős 4es voltam matekból, most mérnök infó szakon vagyok, el se kezdd kettessel, mert ez nem olyan matek lesz majd, mint a középiskolai. Örülni fogsz, ha számokat látsz, és visszasírod az érettségit majd.. de komolyan mondom ezeket.
A
ha van pénzed, hogy az üsszes matekos órát magántanárnál tanuld meg, akkor hajrá
Egyik oktatómat tudom csak idézni: Az egyetemen olyan tárgyakat oktatnak, amiket valaki otthon, magántanulóként nem tudna megtanulni, vagy csak nehezen. Ez az egyetem.
megint én: csak akkor válaszd, ha az alázat nagyobb benned, mint a lustaság.
Én borzalmasan lusta voltam, minden amit tudtam (a matek stabil 4esem is beleértve) az órákon tanultam meg, jegyeztem meg, otthon semmi, de tényleg semmit nem foglalkoztam a középiskolai anyagokkal. Szóval tudtam hogy jó eszem van, azért nem kényszerültem rá hogy iskolán kívül is tanuljak.
DE az egyetem más, szinte pofáncsapás volt, és ez így itt nem megy. Ha képes vagy változtatni, és a lustaságot sutba vágni, a célt szem elé helyezve, következetesen, alázatosnak lenni, akkor e fogod tudni végezni. Ezt tapasztalatból mondom.
De ha szt írod, h van eszed, mégis 2es a matekod, akkor én nem mondanálak olyan nagyon okosnak.
már elég sok helyen leírtam itt ezt, de még le kell párszor úgy néz ki:
nem az a gond a kettes matekkal, hogy kettes. az csak egy szám, a lustaság a mateknál nem igen számít. én is lusta voltam (meg még nagyon sok évfolyamtársam), de simán ötösök (esetleg négyesek) voltunk matekból, mert értettük. ha valaki tanulás, meg magánórák nélkül csak kettes tud produkálni matekból az felejtse el még a gazdasági szakokat is sztem, nem csak a műszaki szakokat.
a középiskolai emelt matek és fizika énekóra az egyetemhez képest. a középiskolás mateknak a kisujjadban kell lenni, ha álmodból felkeltenek is meg kell tudni oldani több ismeretlenes egyenleteket tele logaritmussal meg exponenciális tagokkal (és persze minden más részét is).
szerintem felejtsd el az egészet. ezek a "majd nyáron felkészülök" dolgok sosem sikerülnek, főleg ha annyira lusta vagy, hogy az iskolában sem tanulsz, akkor magadtól miért tanulnál? majd az lesz h "jövőhéten nekiállok", "majd holnap", "a mai napot kihagyom" és ott vagy ahol a part szakad. egyetemen első órán leadnak annyit, amennyit középsuliban egy hónap alatt te meg csak pislogsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!