Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Felvételinél milyen sorrendbe...

Felvételinél milyen sorrendbe érdemes tenni ezt a 3 szakot?

Figyelt kérdés

21 éves vagyok, 2 éve érettségiztem, nappalis okj-n tanulok, tavasszal végzem. Édesanyámmal élek, az ő minimálbéréből és az édesapám utáni árvasági ellátásból élünk. Ebből adódóan nem tudok fizetős szakra menni, és most még a levelezős szakon is filózok.

- jogi asszisztens (felsőoktatási szakképzés, nappali, államilag támogatott): ez érdekelne, mert pluszpontot ad, és később ha találnék valami munkát, akkor a fizetésemből félretéve el szeretném végezni a jogot. Annyi hátránya van, hogy most nem igazán tudom, hogy elég lenne-e a pontom, mert tavaly 210 volt, de előtte meg 344. Nekem most 296 pontom van.

- közigazgatás-szervező (alapképzés, levelező, államilag támogatott): ez is nagyon érdekelne, ráadásul ezt alapdiplomát is ad, viszont mivel levelezős, ezért nem kapnék árvaságit, de remélhetőleg el tudnék menni mellette dolgozni.

- emberi erőforrások - humánpolitika (felsőoktatási szakképzés, nappali, államilag támogatott): ez is érdekel, de a másik kettő jobban, itt meg nem tudom mi a helyzet, mert csak tavaly indult először ott, ahová mennék, ha a tavalyi pontszámhoz viszonyítok, akkor esélyes, hogy felvesznek.

Kérlek segítsetek, szerintetek milyen sorrendet érdemes felállítani, mert már sokat gondolkoztam rajta, de nem tudok dönteni.

Előre is köszönöm a segítséget! :)

2014. febr. 9. 15:13
 1/4 anonim ***** válasza:

ne az itteni válaszok alapján dönts, mii nem ismerünk téged

dönts az a alpján, melyik áll hozzád közelebb, melyiket tudnád hosszútávon csinálni, ha nem tudsz dönteni, mert mind nagyon érdekel, akkor keress rá a fizetésekre az adott szaknál, és az alapján

2014. febr. 9. 15:15
 2/4 anonim ***** válasza:

Kedves 21 éves kérdező!

Szétnéztél már állást kínál honlapokon?

Az FSZ képzésekkel nem lesz munkád, egyikkel sem.

Ha máshol nem itt keress rá a jogi asszisztensre és hány végzett fogja leírni hogy semmire sem jó a szak.

emberi erőforrások FSZ na ez is ugyanaz, ha az emberi erőforrás alapdiplomával egyetemről kikerülők nem tudnak elhelyezkedni, akkor az FSZ reménytelen hidd el.

Itt a közigazgatás-szervező alapszaknak van értelme amit kinéztél. Csak oda annyi ponttal amit írtál nem fogsz bejutni államira.

Vagy újra érettségizel,

vagy más szakokat is nézel pl. eü szakokra államira sem magas a ponthatár,

vagy diákhitelt veszel fel..

Nem írtad hogy hol laksz?

2014. febr. 9. 16:59
 3/4 A kérdező kommentje:

Közigazgatás-szervezőnél(vagyis tavaly még igazgatásszervező) levelezőnél 240 volt a ponthatár, most tudom, hogy az "alap" 260, de megpróbálnám, hátha.

Az egészségügyis szakok nem érdekelnek, és ott még a tavalyi ponthatár alapján sem mondható alacsonynak, legalábbis ahol én néztem.

A diákhitel kizárva, nem szeretném adóssággal indítani a "felnőtt életem".

Vácon lakom, így csak budapesti egyetem/főiskola jöhet szóba.

2014. febr. 9. 17:17
 4/4 anonim ***** válasza:

Közigazgatás szervező szakkal kapcsolatban,

szinte sejtettem a dolgot. Azért volt olyan alacsony a ponthatár, mert csak a KAB tanfolyamon végzettek mehettek levelezőre államira. Ez idén is igaz, illetve köztisztviselő jogviszony kell hozzá.

Megnézted a jelentkezés sajátos feltételeit? idemásolom neked:

A közszolgálati ösztöndíjas (ALA) közigazgatás-szervező szakra a 148/2012. (VII. 6.) Korm. rendelet 11. § (1) b) bekezdésében meghatározott tanfolyamot megkezdett (vagy már bizonyítvánnyal rendelkező) hallgatók jelentkezhetnek, a munkáltató támogató nyilatkozatával. A hallgatói jogviszony létesítésének feltétele a tanfolyam elvégzését igazoló bizonyítvány megléte és a kormánytisztviselői vagy köztisztviselői jogviszony fennállása.

2014. febr. 9. 17:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!