Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogyan értessem meg a szülimme...

Hogyan értessem meg a szülimmel hogy nem szeretnék egyetemre járni?

Figyelt kérdés
Azt mondják olyan képességeim vannak hogy muszáj valamilyen diplomát szereznem és különben nem élek meg anélkül.Felvettek,elkezdtem,nem tetszik,egyántalán nem hozzám való,a vizsgáim sem sikerülnek.Mégis annyira bizonytalan vagyok.Mi lesz ha tényleg igazuk van?Cukrásznak szeretnék menni rengeteg ötletem van ezzel kacsolatban,mikor tudok állandóan sütök,recepteket böngészek,tájékozódom.Nem erőltettem tövábbtanulásnál ezt a vonalat de mostmár ugy látom kellett volna.Annyira nehéz ez!
2009. dec. 6. 15:19
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
80%
Felnőtt ember vagy, íratkozz be cukrásztanfolyamra, majd megbékélnek. (Esetleg halassz egy évet az egyetemen.)
2009. dec. 6. 15:21
 2/12 anonim ***** válasza:
75%

Cukrásztanfolyam.... Maradjunk az okj-nál ami felsőfokú végzettséget ad és 3 évig tanítják. Nincs cukrász tanfolyam, max háziasszonyoknak heti egy alkalommal délutáni elfoglaltságként.

Kérdező: magyarázd el a szüleidnek, hogy neked is vannak álmaid és, hogy szeretnéd az életedet egy olyan szakmában leélni, amiben jól is érzed magad és nem szenvedsz. Mellesleg még jól is kereshetsz vele.

2009. dec. 6. 15:36
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Próbálj meg velük és magaddal is valami ésszerű alkut kötni: például halasztasz az egyetemen, közben komolyabban nekiállsz a cukrászkodásnak. Ha látják, hogy sikeres és boldog vagy, akkor talán megbékélnek a döntéseddel. Illetve nem kizárt, hogy Te fogod meggondolni magad, ha nem is a cukrászság, de a diploma szükségessége kapcsán.
2009. dec. 6. 15:37
 4/12 A kérdező kommentje:
tényleg? van aki ezt mondja van aki meg hogy max havi 80.000 ftot.most akkor mi az igazság?jöhetne már egy profi cukrász (cukrászmester) és elmondhatná mennyit keres
2009. dec. 6. 15:38
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Okj végzettséggel hivatalosan bruttó 89ezret kereshetsz, de általában vállalkozásokban szoktak a cukrászok dolgozni, tehát akár 250 ezret is kereshetsz ha úgy tudsz elhelyezkedni. Éttermekben pl nem fogsz rosszul keresni.
2009. dec. 6. 15:40
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Vannak nagyon jó OKJ tanfolyamok:)Felnőtt ember vagy, ha minden vágyad, hogy cukrász légy, akkor legyél:)Egyébként az első OKJ-s tanfolyam ingyenes.Úgy gondolom, hogy ha ezt szeretnéd csinálni és tényleg szívvel lélekkel csinálod akkor lehetsz nagyon sikeres és olyan, aki nagyon sokat keres.Manapság mindenkinek van diplomája, de mellé nincsen tudása.Szerintem egy jó szakmával könnyebb elhelyezkedni, mint egy akármilyen diplomával, ha nincsen mellé meg a tudásod és a szakma iránti szereteted.
2009. dec. 6. 15:47
 7/12 anonim ***** válasza:
65%
Te nagyokos 15.36! A nemlétező "cukrász tanfolyam"-ra 33700 találat jött ki. (Attól még, hogy okj-s, attól még tanfolyam!) Az első időtartama egy év, a másiké 24 hét.
2009. dec. 6. 15:56
 8/12 anonim ***** válasza:
66%
Ki mondta, hogy nincs cukrász tanfolyam? De a kérdezőnek nem erre van szüksége, neki végzettség kell, amit nem egy év alatt kap meg.
2009. dec. 6. 16:04
 9/12 A kérdező kommentje:
utolsó válaszoló, köszönöm hogy helyettem is válaszoltál.
2009. dec. 6. 21:30
 10/12 A kérdező kommentje:
szülői válasz: végezd el az egyetemet akkor lehet saját cukrászdád és nem tudnak átverni
2009. dec. 6. 21:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!