Óvódapedagógus szakra is kell egy emelt szintű érettségi? Néztem neten, de egyik helyen ez van, a másikon meg mást írnak.
Hol találtál olyat, hogy kötelező az emelet szintű érettségi bármelyik tárgyból? Linkeld be, kérlek, tényleg érdekel.
Nem kötelező. Tény, hogy nem árt, sok olyan tárgy van ezen a szakon, amiből kaphatsz az emeltért plusz pontot, de nem feltétele a jelentkezésnek.
Köszi,hogy írtál! Ez nem ezt jelenti?
Pedagógia: angol vagy biológia vagy francia vagy magyar vagy matematika vagy német vagy orosz vagy történelem (egy tárgyat emelt szinten kell teljesíteni)
Értem,köszi szépen! :)
Akkor mondjuk ez szociálpedagógia szakra is vonatkozhat?
Már írtam, hogy van külön pedagógia szak, ahogy pl. szociálpedagógia, óvodaped., anglisztika stb. szak is. Nem a pedagógia szakokra általában vonatkozik, hanem csak arra az egy szakra. A belinkelt oldalon külön is fel is van tüntetve szocped. szak:
Szociálpedagógia: a felsorolt tárgyak közül egyet emelt szinten kell teljesíteni: angol nyelv, francia nyelv, német nyelv, olasz nyelv, orosz nyelv, spanyol nyelv, magyar nyelv és irodalom, matematika, társadalomismeret, történelem.
Már érthető?
Gratulálok...
Nem bunkóságból írtam, csak próbáltam minél egyértelműbben fogalmazni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!