Hova tanuljak tovább?

Figyelt kérdés

10-es vagyok még csak,de komolyan el kell kezdenem gondolkodni most már.

Eredetileg jogra akarnék menni.De elkeserített az a tény,hogy tulajdonképpen teljesen ellehetetlenítették.463/500 pont nekem túl sok.Van középfokú nyelvvizsgám,és reményeim szerint lesz hamarosan még egy.Mindenből ötös vagyok,de töri 4,fizika 3 ,matek 2.

Mi másnak kéne szerintetek mennem,ha a jog nem jön össze?

Olyan munkakört szeretnék,ami jól fizet!!!

Érdekel a művészettörténelem hobbiként,illetve jól tudok rajzolni(soha nem képeztem magam,de szerintem látványosan fejlődnék,ha képeznének),ugyanakkor a művészet nem egy kifizetődő szakma,és nem is biztos kereslet.

(Anyagi hátterem nem tudja megengedni a fizetős egyetemeket,csak ha elmegyek dolgozni.)

2014. jan. 28. 13:38
 1/1 anonim ***** válasza:

Nem véletlenül magasak a ponthatárok, ha nem tudod őket megugrani, ne az intézményt okold. Válassz olyat, amihez elég pontod lesz államira, vagy tanulj jobban. Egyébként személyes véleményem, hogy a mostani tanulmányi átlagot tök felesleges nézni, az a lényeg, hogy az érettségid jó legyen, egy komoly vizsgára felkészülni meg más, mint folyamatosan napról-napra. Az egyetemen is azok szívnak, akik nem tanultak meg egyszerre nagy mennyiségű anyagot megtanulni, és nem okosan tanulnak. Rengeteg 4-es, 5-ös tanuló jön rá az első vizsgaidőszakban, hogy ez ég és föld a gimihez képest. Én pl. hármas tanuló voltam gimiben, mert mindenbe csak annyi energiát fektettem, amennyi kellett, ehhez képest az érettségim nagyon jó lett, egyszerre két egyetemet csinálok, míg sok társam, akik velem együtt kezdték még első és másodéves tárgyakkal pepecselnek.

Másrészt szép és jó elképzelés ez a sokat keressek vele, meg majd az egyetemen képezni fognak, de igazából ez nem így van. Akkor se fogsz jól keresni feltétlenül, ha elvégzed az egyetemet, a legtöbb helyen az alkalmasságot és rátermettséget keresik, ha meg nem is szereted a szakodat, akkor ugyanolyan esélytelen vagy, mintha a szeretett, de nem jól kereső szakirányba mentél volna (csak azt legalább élvezed). Szóval válaszd azt, amit élvezel, ne stresszelj, kerülj be egy szakra, amiért érdemes küzdeni és vesd el ezt az xy-ból nem lehet megélni elképzelést, mert ugyan vannak kevésbé jól fizető szakmák, de az élelmesek találnak maguknak utat, hogy végül jól keressenek ...

2014. jan. 28. 18:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!