Az számít valamit az elhelyezkedésnél, hogy BME-n vagy ME-n végeztem Mechatronikai mérnökként?
A Miskolci kollegának üzenném : Nagyon rosszul látod a helyzetet :)
Mondjuk attól függ, hogy hol szeretnénk elhelyezkedni?
Ha egy gyártósor végén például minőségellenőrként, akkor teljesen megfelel az OE, Miskolci vagy akármelyik másik vidéki egyetem mérnökképzése.
Ha viszont tervezőmérnökök szeretnénk lenni, vagy magasabb szinten művelni ezt a pályát, akkor csakis a BME ami Magyarországon szóba jöhet. Semmi nagyzolás, meg nagyképűség nincs benne, egyszerűen itt kapod csak meg ma Magyarországon azokat a mechanikai és matematika alapokat amik elengedhetetlenek ahhoz, hogy te alkoss valami újat. Aki nem hiszi azzal bármikor kiállok egy vitára, és összehasonlíthatjuk a tananyagokat.
Én pl mechatronikán vagyok , és az országban egyedül itt , a BME-n oktatnak Optikát például. Tudni kell, hogy optika lassan minden kis szar mechatronikai berendezésben megtalálható.
Még egy dolog példának: (ebben nem vagyok biztos) Miskolcon vagy OE-n oktatnak térbeli dinamikát? Úgy tudom , hogy nem, de mondom ez nem biztos.
Meg még lehetne keresni itt a példákat.
Egyik prof fogalmazta meg nekünk rendszertechnika előadáson:
Ha szakácskönyvet akarsz kapni, akkor menj az OE-ra Miskolcra, vagy valamelyik vidéki egyetemre. Hogyha meg akarod tanulni, hogyan kell megírni a szakácskönyvet, akkor gyere a BME-re.
És ezt teljesen rosszindulat nélkül , mert azokra a szakemberekre is szükség van, akik minőséget ellenőriznek, felügyelik a gyártást, karbantartást, megrendelik a cégnek katalógusból a gépet stb... Rájuk is szükség van.
A Miskolci Egyetemre tény, hogy könnyű bekerülni, viszont nehéz bentmaradni...Ennek az iskolának komoly múltja, és hagyománya van...
ÉS kis kitérő a diákéletre: Ha olyan szar a ME, akkor mi a francért kell a szakestélyeinket lekoppintani teljes egészében? Azaz nem teljes egészében, hanem ami kis morzsákat ki tudtok szűrni abból próbáltok alkotni valamit, csak hogy nem jön össze...
http://www.youtube.com/watch?v=twU7iG2a_0o Azt hiszem nincs miről beszélni a továbbiakban arról, hogy milyen szar Miskolc... Pláne, hogy egy Szakestély közelsem így néz ki... Mik azok a köcsögök, meg szalagok kéremszépen? Egy tisztességes korsót nem sikerült gyártani?
És végezetül, nem egy imserősöm járt az ME-re, (ahogyan én is, bár nem mérnöki karra) és eg gépészmérnöki karon végzettről sem tudok aki minőségellenőrként dolgozna... Sőt kiváló munkahelyekkel rendelkeznek.. Úgyhogy szerintem be lehet fejezni a kinek a lova nagyobb vitát, mert a BME- se tud olyan hű de sok mindent felmutatni szerintem... Csak sok nagyképű sznobot...
Milyen szakestről beszélsz ? XD
A tény az tény marad nem tehetek róla. Nem állítom hogy minden ME-n végzett hallgató alacsony beosztású lesz, és minden BME-s közép/felső vezető, de az arányaiban nézve a BME vezet, és ez tény és nem bántásból állítom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!