Az számít valamit az elhelyezkedésnél, hogy BME-n vagy ME-n végeztem Mechatronikai mérnökként?
Érdemes lenne minél hamarabb elkezdened a matekkal és fizikával foglalkoznod, mert így Miskolcon sem lesz sok esélyed mechatronikán.
Elhelyezkedésnél természetesen számít, hogy hol végeztél, de ha kiemelkedsz a társaid közül, akkor nem lesz problémád.
ME-t felejtsd el, minden hülyét felvesznek oda a vidéki ponthatáraikkal és komolytalan az egész képzés. A munkáltatók is hasonlóan látják.
ME-s voltam, tapasztaltam. Sajnos.
"ME-t felejtsd el, minden hülyét felvesznek oda a vidéki ponthatáraikkal és komolytalan az egész képzés. A munkáltatók is hasonlóan látják.
ME-s voltam, tapasztaltam. Sajnos."
Lehet, hogy sok embert felvesznek, de a képzésre nem mondanám, hogy komolytalan. A végzősök válogathatnak az állások között.
Te elvégezted?
Én Miskolcra járok , épp tegnap ért véget számomra az 1. félév , meg lett minden tárgyam.
Tényleg sok komolytalan ember van itt , de a képzés tényleg egyáltalán nem az !
Az érettségim kitűnő lett , és 396 ponttal jöttem ide , ami bőven jó lett volna BME-re is..
Az egyetem kellő szorgalommal és némi adottsággal csinálható szerintem , de azért volt 1-2 tantárgy amit jópárszor elátkoztam félév közben , és nagyon sokaknak nem is lett meg , és nem azért , mert itt mindenki hülye.
Őszintén szólva rengeteg legendát hallottam , innen is , hogy milyen nehéz mielőtt idejöttem , tartottam is kicsit tőle , még akkor is , ha biztos voltam,vagyok a tudásomban.
És abban is biztos vagyok , hogy ez az egész nagy BME-es mítosz ugyanilyen.
Szeretitek hangoztatni,hogy milyen k.a nehéz , meg de menők vagytok h oda jártok , meg h orba szájba szopatnak titeket (amiben biztos vagyok , hogy úgyis van)
De tudást nem attól szerez az ember , hogy kijön 3-4 év után az egyetemről , kikészült idegrendszerrel és egy jó adag gyűlölettel , hanem , mert szabadidejében is képzi magát , érdekli a szakmája , szereti amit csinál.
És biztos , vagyok benne , hogy a agy BME-sek egymás között megbeszélik , az igazságot , hogy mekkora egy nagy sz.r az a hely is , és mennyire nem tudnak semmivel se többet mint mások !!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!