Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Az számít valamit az elhelyezk...

Az számít valamit az elhelyezkedésnél, hogy BME-n vagy ME-n végeztem Mechatronikai mérnökként?

Figyelt kérdés
Idén végzek gimiben, és érdekelne a dolog. Fizikából 3-as vagyok, matekból négyes, ennek ellenére érdekel, csak még nem foglalkozok vele. Szerintetek el tudnám végezni? Igazából azért írtam ki ezt a kérdést, mert BME-re nem kerülnék be, oda 441 pont kell.. De NE-re, ha jól emlékszem csak 298. Kikalkuláltam, és kb 380-390 pontom lesz, ha minden jól megy.

2014. jan. 26. 22:38
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Érdemes lenne minél hamarabb elkezdened a matekkal és fizikával foglalkoznod, mert így Miskolcon sem lesz sok esélyed mechatronikán.

Elhelyezkedésnél természetesen számít, hogy hol végeztél, de ha kiemelkedsz a társaid közül, akkor nem lesz problémád.

2014. jan. 26. 22:53
 2/14 anonim válasza:
37%

ME-t felejtsd el, minden hülyét felvesznek oda a vidéki ponthatáraikkal és komolytalan az egész képzés. A munkáltatók is hasonlóan látják.

ME-s voltam, tapasztaltam. Sajnos.

2014. jan. 26. 22:56
 3/14 A kérdező kommentje:
kedves 2.: akkor mit ajánlasz ME helyett? elhelyezkedni sem tudtál?
2014. jan. 26. 23:04
 4/14 anonim ***** válasza:
63%
Igaz én az első vagyok, de mechatronikát BME után talán az Óbudain tanulnék.
2014. jan. 26. 23:44
 5/14 A kérdező kommentje:
Az óbudairól is mesélhetnétek, arról nem sokat tudok:) Ha jól látom, ott elég 257 pont mechatronikai mérnökire, államin. Miért ilyen alacsony?
2014. jan. 27. 07:14
 6/14 anonim ***** válasza:
73%
Miskolcon nagyon is komoly műszaki képzés folyik... inkább ME mint az Óbudai
2014. jan. 27. 17:44
 7/14 anonim válasza:
58%

"ME-t felejtsd el, minden hülyét felvesznek oda a vidéki ponthatáraikkal és komolytalan az egész képzés. A munkáltatók is hasonlóan látják.

ME-s voltam, tapasztaltam. Sajnos."

Lehet, hogy sok embert felvesznek, de a képzésre nem mondanám, hogy komolytalan. A végzősök válogathatnak az állások között.

Te elvégezted?

2014. jan. 27. 18:05
 8/14 anonim ***** válasza:
80%

Én Miskolcra járok , épp tegnap ért véget számomra az 1. félév , meg lett minden tárgyam.

Tényleg sok komolytalan ember van itt , de a képzés tényleg egyáltalán nem az !

Az érettségim kitűnő lett , és 396 ponttal jöttem ide , ami bőven jó lett volna BME-re is..

Az egyetem kellő szorgalommal és némi adottsággal csinálható szerintem , de azért volt 1-2 tantárgy amit jópárszor elátkoztam félév közben , és nagyon sokaknak nem is lett meg , és nem azért , mert itt mindenki hülye.

Őszintén szólva rengeteg legendát hallottam , innen is , hogy milyen nehéz mielőtt idejöttem , tartottam is kicsit tőle , még akkor is , ha biztos voltam,vagyok a tudásomban.

És abban is biztos vagyok , hogy ez az egész nagy BME-es mítosz ugyanilyen.

Szeretitek hangoztatni,hogy milyen k.a nehéz , meg de menők vagytok h oda jártok , meg h orba szájba szopatnak titeket (amiben biztos vagyok , hogy úgyis van)

De tudást nem attól szerez az ember , hogy kijön 3-4 év után az egyetemről , kikészült idegrendszerrel és egy jó adag gyűlölettel , hanem , mert szabadidejében is képzi magát , érdekli a szakmája , szereti amit csinál.

És biztos , vagyok benne , hogy a agy BME-sek egymás között megbeszélik , az igazságot , hogy mekkora egy nagy sz.r az a hely is , és mennyire nem tudnak semmivel se többet mint mások !!

2014. jan. 29. 17:20
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Jah előző vagyok , én amúgy gépészen vagyok , mechatrót annyira nem vágom , hogy milyen , de a gépész képzésnek itt is elég komoly hagyománya és múltja van , és igencsak kiváló oktatók vannak itt is !
2014. jan. 29. 17:29
 10/14 A kérdező kommentje:
köszönöm ezt a hosszú választ! Privátban beszélgethetnénk?
2014. jan. 29. 21:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!