Nagyon tanácstalan vagyok. Mennyi idő alatt tudnék felkészülni emelt biológia érettségire? Vagy válasszak másik pályát?
Sajnos még csak most tudtam meg, hogy mi is akarok lenni, hogy hova menjek tovább tanulni. Erdőmérnökire mennék, mert ez tényleg érdekelne. Kellene hozzá egy emelt biosz érettségi, de már csak 3 hónapom van a suliból és mellette ott van még 3 érettségi tantárgyam, nem szeretném lerontani. Most várjak még egy évet az egyetemmel és addig tanuljak bioszt? Tetszik még a műszaki földtudományi is Miskolcon. Az is érdekel, de félek, hogy megbánnám ha már ott vagyok, hogy bioszt kellett volna inkább tanulnom. Azt se szeretném ha netán várnék még egy évet, és felemelnék a ponthatárt, vagy még egy emeltet kérnének.
L/18
Az embernek egyetemen egy szemeszter során (ami 14 hét + 6 hét vizsgaidőszak) jóval több anyagot kell megtanulnia, mint amennyi a középsulis biosz anyag.
Ha érettségi után fél-1 évvel meg tudja az ember csinálni, akkor fél-1 évvel korábban miért ne tudná?
Ahogy egyetemre megy az ember, nem kap hirtelen vmi csodálatos, különleges képességet arra, hogy többet tudjon megtanulni.
Tehát ezek szerint lehetségesnek kell lennie, nem gondolod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!