Továbbtanulással kapcsolatban? Fontos!
Sziasztok. Idén érettségizek és nem tudom mi legyen...
Az tuti, hogy cukrász szeretnék lenni. Igazából két fő opció lenne:
1. Elvégzek egy rangosnak nem igazán mondható suliban egy 3 éves cukrász szakot. Mellé elmennék egy 1 éves szakács tanfolyamra.
2. Először egyetem, dietetikus. Aztán egy okj-s cukrász tanfolyam.
1. Igazából ez az első opció tetszik nekem leginkább. Mellette meglenne a nyelvvizsgám. A kérdésem ide az lenne, hogy érdemes-e még egy szakács okj-st is elvégeznem? Megéri-e, hogy van még egy cukrászhoz kapcsolódó szakmám? Vagy az nem lényeges...?
2. Egyrészt lehet, hogy nem kerülnék be. De itt a fő gond, az az, hogy nem hiszem/tudom, hogy egy egyéves okj-s cukrász képzéssel és egy dietetikus diplomával jobban járok-e mint cukrász, mert az tuti, hogy az szeretnék lenni. Másrészt olyat is hallani, hogy ekkor túlképzett lennék a cukrász szakmában és ezért nehezebb lenne munkát találnom.
Na mit gondoltok?
Menj el turizmus-vendéglátásra, szakosodj vendéglátásra, indulj versenyeken még egyetem/fősuli alatt, szakmai gyakorlatodat töltsd étteremben, ha van mellé kapacitásod, akkor végezz egy cukrász tanfolyamot.
Szerintem.
Túlképzett? Attól függ, hogy mit akarsz...
Nem értem, hogy a dietetikust hogyan kombinálnád a cukrászattal.
Mondjuk nem rossz üzleti modell, a cukrászdában felhizlalod az embereket, aztán mellette nyitsz egy fogyasztószalont...
Osztom a 2. véleményét, ha cukrász akarsz lenni akkor azt végezd el.
Hali!
Elsőként dietetikus fősuli, közben cukrász suli. Ha meg van mindkettő, akkor fogod eldönteni, mihez tudsz vele menni. Azt hiszem sok cukrászati cég örülne, ha a cukrásznak dietetikai diplomája is lenne, mert sokkal több lehetőség nyílna meg! szerintem...
üdv, Klima Anita
Szerintem ne keverjük a diétás cukrászt és a dietetikust.
Ha azt szeretnéd megtanulni, hogy hogyan kell diétás cukrásztermékeket készíteni, akkor arra ott van a diétás cukrász ráépülés a vizsga után.
És szakácsként/cukrászként, nagy vendéglátós tapasztalattal mondom, hogy ha cukrászüzemben, vagy konyhán akarsz dolgozni, akkor (azon kívül, hogy jól hangzik) gyakorlatilag nem sok pluszt jelent, ha dietetikus vagy.
Persze ha nagyobb terveid vannak, akkor el lehet végezni, vagy akár egy élelmiszermérnökit.
A szakács szakma annyi pluszt jelent, hogy ha étteremben dolgozol és esetleg be kell ugranod egy szakács posztra, akkor legalább az alapokkal tisztában vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!