Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Magántanulók, nektek milyen...

Magántanulók, nektek milyen volt kezdetben és milyen most?

Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi, hogy aki valamilyen ok miatt magántanuló lett, hogyan kezdte, milyen volt a tanárok segítsége nélkül? Milyen volt kezdetben és jelenleg milyen. Én is az akarok lenni, csak szeretnék felkészülni rá.

2014. jan. 20. 15:39
 1/6 anonim ***** válasza:
Aktívan sportoltam, és rengeteg volt a hiányzásom emiatt lettem magántanuló. A tanárok nagyon segítőkészek voltak, normálisan álltak hozzám. Amikor tudtam bementem órára, ha témazáró volt, akkor pláne igyekeztem ott lenni, mert ha év közben megszereztem a megfelelő számú jegyet nem kellett osztályozóvizsgát tennem.
2014. jan. 20. 16:41
 2/6 anonim ***** válasza:

10. elejétől vagyok magántanuló, most az utolsó évemet járom. Nekem uganolyan volt igazából, órán nem nagyon bírtam a tanárt figyelni, ha figyeltem se értettem igazán, így jóformán csak annyit tudtam, amit otthon a fejembe véstem. Sőt, azt vettem észre, hogy amit magantól értek meg, nem más magyarázatával, az jobban meg is marad, mint amit azonnal elmondaná a tanár, hogy miért úgy van. Bár most érettségi előtt úgy érzem, hogy talán jobb lett volna, ha naponta kapom a tanári magyarázatot. Meg persze így kimaradt az életemből egy korszak, nem nagyon tudom, milyen gimibe járni, 1 év alatt nem sokat tapasztaltam meg belőle.

Egyébként nem is olyan jó dolog, sokan mondták, hogy ez nekik könnyebb lesz, és csak az lett belőle, hogy mindig jött a "majd holnap tanulok" szöveg, mert úgyis van még ideje vizsgáig, aztán utolsó napokban meg éjjel-nappal ült a könyvek felett. Szóval fontold meg, ha te is az a lusta típus vagy, akkor inkább járj be!

2014. jan. 20. 16:49
 3/6 A kérdező kommentje:
Akarok tanulni, de így képtelen vagyok. Nem tudom miért, de még ha időben is fekszem le aludni, másnap nem tudok figyelni a fáradtságtól. Sokat voltam beteg, voltak lemaradásaim, de ezeket sikerült behoznom. A másik, hogy nincs időm semmire sem, reggel 7 körül indulás a suliba, délután fél3 vagy fél5 fele meg haza és akkor még tanuljak is. Lehet hogy mások is ekkor érnek haza, de én nem bírom, fizikailag és szellemileg nagyon leterhelő :/ A fontosabb órákra bejárnék, igyekeznék a témazárókat és a kisebb digákat megírni, hogy ne kelljen vizsgáztatni félévkor és év végén. De nem tudom, hogy ez az indok elegendő-e, hogy magántanuló lehessek :/
2014. jan. 20. 19:03
 4/6 anonim ***** válasza:
Első válaszoló vagyok, szerintem ettől nyomósabb indok kell. Tartós betegség, vagy sport tevékenység miatt szokták főleg engedélyezni.
2014. jan. 20. 19:59
 5/6 anonim ***** válasza:

Második válaszoló vagyok.

Nem tudom, hogy elég-e, ezt az iskola igazgatójánál kell kérvényezni. Hallottam olyat is, aki egy pitiáner dologra megkapta, valakinek meg hónapokba tellett megszerezni. Nekem Asperger-szindrómám van, és ez olyan tünetekben nyilvánul meg rajtam, ami miatt nem tudok közösségben meglenni, főleg hosszú órákon át. Ha ilyen jellegű problémád lenne, biztos megkapnád, de erre szerintem csak jótanácsokat fog adni.

2014. jan. 20. 20:15
 6/6 anonim ***** válasza:

Én rosszul voltam a suliba, pánikbeteg vagyok meg szociális fóbiám van, állandóan remegtem meg minden percben sírni volt kedvem, nagyon viszolygok a tömegtől.

December elején kaptam meg a határozatot, és elfogadták (bár orvosi szakvélemény nélkül adtuk be a kérvényt), de 1 hónappal utána vizsgáznom kellett mindenből. Novemberben jöttem ebbe a suliba és előtte egy csomó tantárgyam nem volt, ami itt igen, így rengeteg dologból fel kellett készülnöm. Ott voltak az ünnepek, téli szünet stb., max 14 napon keresztül tanultam mindennap 1-2 órát, aztán 14 tantárgyból le kellett vizsgáznom. Jól sikerültek, nekem abszolút bevált a dolog. Ha jó eszed van, menni fog. Én 11.-es vagyok most.

2014. jan. 21. 12:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!