Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Magántanulók! Mi a tapasztalat...

Magántanulók! Mi a tapasztalatotok a magántanulással kapcsolatban? Negatívumok, pozitívumok?

Figyelt kérdés

Valószínű félévtől magántanuló leszek egy igen erős iskolában. Nehéz otthon felkészülni? Szoktatok órát látogatni? ha igen, milyen sűrűn? vizsgáztok, vagy bementek dogát írni? a tanárok nem ellenségesek?

milyek okkal/indokkal lettetek magántanulók? ha pszichológus, vagy edző kérvényezi a magántanulást, akkor köteles az igazgató rábólintani?

2013. jan. 2. 16:35
 1/3 anonim válasza:

Hát először is, az igazgatóval kell mindent megbeszélni. Indokolt esetben el fogja fogadni.

Magántanulóként sok minden más, mintha sima tanuló lennél. Úgy tudom a törvény már úgy mondja ki, hogy nem írhatsz dolgozatot. Kötelező záróvizsga van fél évente vagy évente.

Én eleinte még bejárogattam 1-2 órára, de hamar elmaradt a dolog, volt 1-2 tanár akihez jártam külön, így készültem fel.

A vizsgák nagyon nehezek voltak, legfőképp azért mert közvetlen egymás utáni napokon van lezavarva az egész. Túl sok egyszerre. Mindenből írásbeli-szóbeli, készség tárgyakból kérhetsz felmentést. Szerintem az érettségi séta galopp a zárózáshoz képest, de nem akarlak ijesztegetni.

A tanár, hogy milyen.. emberfüggő.. votlak nagyon rendes vizsgáztatóim és nagyon szemét vizsgáztatóim.

Ha elkezdesz készülni, jobb folyamatosan tanulni, beosztod magadnak, hogy napi hány órát, mintha csak iskolában lennél, ne utolsó pillanatra hagyd!

A legrosszabb az egészben talán, hogy az iskola miatt eléggé elhatárolt leszel a közösségtől... már ha nem pl. sport miatt kell.

2013. jan. 2. 17:34
 2/3 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszodat! hmm hát azért jó lett volna legalább pár tantárygat 'kipipálni' azzal, hogy megírom a dolgozatokat. megkérdezhetem, hogy miért lettél magántanuló? és hogy miért nem jártál már be órákra egy idő után?
2013. jan. 3. 13:43
 3/3 anonim válasza:
Betegség miatt lettem magántanuló. Az osztály kiközösített, aztán egy idő után emiatt túl stresszes volt bejárni. Ha még érdekel valami, írj. :)
2013. jan. 3. 14:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!