Az építőmérnök és az építészmérnök között mi a különbség?
A felvi.hu-n elolvastam a róluk írt jellemzést, de még mindig nem látom a kettő közti különbséget :/
Kérlek, segítsetek!:)
Az építész amúgy szimpibb, csak nem tudom h milyen "képességek" kellenek oda. Rajzolni szeretek (meg tudok is, de azért nem művészien-embert nem tudok), matekot, fizikát is szeretem :)
Meg milyen érettségi kell? (-van szóbeli is?)
Az építészmérnöki szakon nagyon sokat kell rajzolni és makettozni. Tehát, ha oda akarsz menni nagyon jól kell tudnod rajzolni. Viszont a matek-fizika nem olyan vészes.
Az építőn sokkal kevesebb rajz van, viszont rengeteget kell számolni, mert matek-fizikára épül elsősorban.
Az építész házakat tervez. Az építőn sokkal több irányba szakosodhatsz. Mehetsz szerkezeti, infrastruktúra és földmérő szakirányra is.
Építőmérnökök mélyépítéssel foglalkoznak: Tehát minden más az épületeken kívül (út, híd, alagút, stb.) Átfedés az épületek statikai tervezésében van. Mivel az magasépítés, de mégis az építőmérnökök feladata.
Építészmérnökök értelemszerűen magasépítéssel foglalkoznak :)
A két vonalon belül pedig mindkét szakmában rendkívül sok szakosodási lehetőség van. Lehet kivitelezésben dolgozni: építésvezetőként, az előkészítésben részt venni (ütemterv készítés, költségvetés készítés), egy építőipari terméket forgalmazó cégnél szakértőként dolgozni, tervezni, stb. Még szakmán belül is az van, hogy amihez ért az egyik, nem biztos, hogy a másik is.
Építészmérnökin valóban sokat kell rajzolni, de egy alap kézügyességgel ez a fajta rajzolási mód abszolút tanulható. Nem baj, ha nem tudsz embert rajzolni. A felvételi matek, fizika és rajz alkalmassági vizsga. Az alkalmasságin meg kell felelni (50%-ot elérni). Érdemes beiratkozni az egyetem által szervezett előkészítő tanfolyamra és akkor biztos nem fog meglepetés érni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!