Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Gyógyszerészeti vagy állatorvo...

Gyógyszerészeti vagy állatorvosi a nehezebb?

Figyelt kérdés
2014. jan. 18. 20:53
 1/8 anonim ***** válasza:
Egyértelműen az állatorvosi..
2014. jan. 19. 09:17
 2/8 anonim ***** válasza:
Egyértelműen a gyógyszerészeti.
2014. jan. 19. 14:33
 3/8 anonim ***** válasza:
91%

Én elhiszem, hogy azoknak, akik 312-370 pontocskával gyógyszerészetin csücsülnek, azoknak baromi nehéz teljesíteni a követelményeket (na nem, mintha az eddigi ponthatár nem lett volna nagyon alacsony, de azért az idei az már több, mint nevetséges..). Ráadásul egy csomóan úgy kerülnek oda (tisztelet a kivételnek), hogy eredetileg doktornénik/doktorbácsik szerettek volna lenni, csak az nem jött össze. Ennél már csak az a durvább, amikor ezek az illetők az elcseszett kémia érettségijük miatt nem kerülnek be az első helyre, de nem baj gyógyszerészetin biztos "könnyebb" kémia van, mint az érettségin. Elég közeli ismerőseim vannak, akik lassan végeznek GYTK-n. Mindegyikük orvos szeretett volna lenni elsősorban. Csak hát az a fránya kémia.. Nem baj lassan, igaz bukdácsolva, de csak meg lesz az a diploma. Nem a gyógyszerészetit szeretném leszólni, csak hát általában az ilyenek hajtják nagy pofával, hogy milyen nehéz az egyetem. Nem kétlem, nekik biztos baromi nehéz és nagyra becsülöm őket, hogy egyáltalán bele mertek vágni egy ilyen szakba annak tudatában, hogy pont a kémia az, ami miatt orvosok sem lehettek. Egészen biztos, hogy egy nehéz szak, de annak, aki nagyon szereti a kémiát, elhivatott, annak megközelítőleg sem olyan vészes, mint a többieknek. Szerencsére ilyenre is van példa.

Ami az állatorvosit illeti. Szerencsére a debileket már a felvételin kiszűrik, így fél évig sem kell őket elviselni, itt ugyanis szerencsére tovább nem bírják. A legnehezebb szakok közé tartozik. Persze ez nem azt jelenti, hogy teljesíthetetlen. A szorgalmi időszakban is nagyon kemény tanulás megy, reggeltől estig bent kell ülni az egyetemen. Ami nagyon fontos, hogy ide a sok tanulás és a jó logika önmagában nem elég. Elhivatottság kell ahhoz, hogy valaki el is végezhesse, méghozzá nem is kevés. Ha az ÁOTK után a másoddiplomámat GYTK-n szerzem, akkor biztosat tudok mondani. Addig viszont csak nagyon valószínűnek tartom, hogy az állatorvosi a nehezebb szak és nem hiszem, hogy nagyot tévedek.

2014. jan. 19. 21:36
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kifejtett választ, sokat segítettél.:)
2014. jan. 19. 22:27
 5/8 anonim ***** válasza:
49%

Utolsó válaszoló:

Nem tudom , hogy van-e értelme veled vitába szállnom , hiszen , ahogy látom a válaszodból , az az ember vagy , aki azt is megmagyarázza , hogy a tej fekete és nem fehér.

Én pl. mindig is gyógyszerész akartam lenni , és igen nagyon nehéznek gondolom ezt a szakot. Nyilván vannak csoporttársaim , akik olyan szinten okosak , hogy azt az emberek elképzelni nem tudják , igen nekik biztos nem nehéz , de amúgy hozzáteszem , hogy ők mind férfiak , nő soha nem lesz olyan szinten okos , én legalább még nem találkoztam olyannal. Más részről szerintem nem lejárnod kéne ezt az egészet , hanem pont , hogy becsülni , hogy akármilyen nehéznek is gondolja valaki , még is megcsinálja. Én pl. egy olyan középiskolába tanultam , ami szinte semmit nem adott , egyedül készültem fel az emelt kémia érettségimre , tehát nem voltak biztos alapjaim , és igen rengeteget szenvedek a kémiával itt az egyetemen , de megcsinálom. Ezt pedig elismerned kéne , és gratulálnod hozzá , nem pedig lejárni.

Igen , valóban sok olyan ember van , aki azért van gyógyszerészetin , mert nem sikerült neki az orvosi . De nagyon sok olyan is van , aki elsőnek a gyógyszerészetit jelölte meg , nem kéne ennyire általánosítanod.

2014. jan. 20. 08:52
 6/8 anonim ***** válasza:
79%

3. válaszoló vagyok.

Kedves utolsó hozzászóló! Előbb gyakorold az értőolvasást, aztán fuss neki még egyszer! Nem tudom, hogy van-e értelme válaszolnom Neked, de másoknak tanulságos lehet.

Először is:

"de amúgy hozzáteszem , hogy ők mind férfiak , nő soha nem lesz olyan szinten okos , én legalább még nem találkoztam olyannal"

Elmondanám, hogy ekkora baromságot még itt gyakorin is ritkán olvasok. Attól, hogy a férfiaknál gyakoribb a kiugróan magas intelligencia, nem jelenti azt, hogy egy nő nem lehet olyan intelligens, mint egy férfi. Nagyon sajnálom, hogy az átlag intelligenciától nem sikerült magasabb értéket megérintened, de ez van. (Nő, vagy férfi vagy? Végül is mindegy. A válaszod sok mindent elárul az intelligenciádról.). Én nő vagyok. Az intelligenciahányadosom, pedig igen magas és nem google-s IQ teszten mérve. Azt meg hadd ne mondjam miről árulkodik az, hogy Te még nem találkoztál ilyen nővel. (Karon/szakon belül se??? :S)

"Más részről szerintem nem lejárnod kéne ezt az egészet , hanem pont , hogy becsülni , hogy akármilyen nehéznek is gondolja valaki , még is megcsinálja."

Itt nem tudom, hogy mit olvastál előzőleg, de fix, hogy nem arra válaszoltál, amit én írtam.

"Én pl. egy olyan középiskolába tanultam , ami szinte semmit nem adott , egyedül készültem fel az emelt kémia érettségimre , tehát nem voltak biztos alapjaim , és igen rengeteget szenvedek a kémiával itt az egyetemen , de megcsinálom. Ezt pedig elismerned kéne , és gratulálnod hozzá , nem pedig lejárni."

Üdv a klubban! Alig volt fakultációm, ha volt sem tanított a tanár (órán se). Mind a kémiát, mind a biológiát teljesen magamtól kellett elsajátítanom. (Természetesen mindkettőt emelt szinten.) Sikerült, méghozzá nem is akárhogy. Szóval nekem ezt nem kell bemutatnod. Nagyon jól tudom (saját tapasztalatból is), hogy aki tényleg szereti csinálni és megvan hozzá a kellő intelligenciája, az akár 100%-ot is teljesít emelt szintű érettségin. Érdeklődési köréből fakadóan pedig jóval nagyobb információ áll mögötte már az egyetem megkezdése előtt, mint amennyit emelt szintű érettségin számon kérnek.

"Igen , valóban sok olyan ember van , aki azért van gyógyszerészetin , mert nem sikerült neki az orvosi . De nagyon sok olyan is van , aki elsőnek a gyógyszerészetit jelölte meg , nem kéne ennyire általánosítanod."

Senki nem általánosított.

Ha már vége van a vizsgaidőszakodnak, akkor ajánlom, hogy olvasgasd a 3-8. osztályos nyelvtan könyveket. Hidd el, hasznodra válhat. Nem szégyen, ha megtanulsz helyesen írni!

2014. jan. 20. 20:26
 7/8 Turista válasza:
100%
Nem igazán hiszem, hogy lenne itt min vitázni, orvosi..
2014. febr. 2. 22:16
 8/8 anonim ***** válasza:

3. és 6. válaszoló...

nem szoktam beleszólni ilyen vitákba, de azt kell h mondjam h te egy okos, ámbár egy ritka nagy paraszt vagy.

...és igen, a férfiaknak valóban jobb agyuk van pár dologhoz (igen, nő vagyok és nem a gyógyszerészetire járok)

2014. nov. 27. 20:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!