Fáradtan hogy tanuljak?

Figyelt kérdés

9-edikes vagyok.Mindennap 6-7 órám van,és mire a suliból haza érek másfél óra mert sokat kell utaznom.És eléggé elszoktam fáradni.És így hogy tanuljak?

15/L

2014. jan. 18. 18:34
 1/7 anonim ***** válasza:

Az a 6-7 óra még jó. Nekem 8-9 szokott lenni + napi 50 km buszozás. /és akkor van olyan, hogy du. ra kell bemenni suliba akkor vagy 8-ig benn vagyok másnap meg reggel megyek/

Én egyébként azt szoktam csinálni, hogy viszem azt a füzetet amit másnapra kell tanulni és buszon azt tanulom /12 képtelen voltam itthon meg tanulni és buszon 10 et megjegyzek/ vagy az van, hogy hazajövök pihenek /aludni 3-4 órát alszok napi szinten/ aztán hajnalba felkelek akkor még tanulok.

2014. jan. 18. 18:45
 2/7 reptoid ***** válasza:

Szóval legkésőbb délután 4-re otthon vagy.

Lepihensz, alszol 2 órát, aztán 6-tól bőven tudsz tanulni 8-9-ig. Ennél többet minek akarsz tanulni minden nap?

2014. jan. 18. 18:47
 3/7 A kérdező kommentje:
Este 8-kor már aludni szoktam.
2014. jan. 18. 18:58
 4/7 A kérdező kommentje:
Most félévkor sok tantárgyból buktam.Nem tudom,hogy vajon a évvégén ez a félév is bele számít?
2014. jan. 18. 19:00
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem hiszem el, hogy 1-2 órácskát nem tudsz akár még darabokban is beiktatni. Nagyon el vagy kényelmesedve, több tantárgyból buksz, de te már 8-kor alszol. És igen, év végén az egész éves tanulmányaidat nézik, nem csak a második félévet. Aludj, mikor hazaérsz vagy két órát, ha ennyire nem bírod. Igyál kávét, ha engedik (bár csak utolsó mentsvárként), frissítsd fel magad egy kis tornával, egyél csokit, vagy gyümölcsöt. Valahogy ki kell tolnod az idődet, szoktasd rá magad. Nálunk 4-től fél 7-ig kötelező tanulási idő van koliban, ha mindenki kibírja, akkor te is. Ráadásul neked könnyebb, mert otthon vagy, akár hangosan is tanulhatsz. Nem tudom mi lesz veled, ha már most bukdácsolsz, nem akarlak megijeszteni de azt hiszem eléggé erős motiválás a tanulásra az, hogy járhatod jövőre újra a kilencediket. Ha már most nem tanulsz, a jövőd bukik rajta!! Járkálj tanulás közben, mondd magadnak hangosan az anyagot, magyarázd, hogy bevésődjön. Ennél már csak nehezebb évek jönnek, ne nyafizz, ne legyél úgy vele hogy majd lesz valami, most fáradt vagy és alszol. Legyen benned egy kis kitartás, ennyivel már a kettest (ha nem is többet) megszerzed. Ha a lustaság és fáradtság mellé nem érzed magad sík hü*yének is, kezdj magaddal valamit.
2014. jan. 19. 10:58
 6/7 A kérdező kommentje:

Utolsó!

Melyik suliba jársz?

2014. jan. 19. 15:04
 7/7 anonim ***** válasza:
PSG, Mezőberény. Ha a kötelező tanulás miatt kérded, akkor az csak a kolisoknak van. 3,5-es átlag alatt kötelező teremben, tanár felügyelete alatt tanulni. De aki efölött van is tanul, csak ő megteheti a szobájában, vagy máshol. De úgy tudom egyébként, hogy minden kollégiumban tartanak szilenciumot.
2014. jan. 19. 15:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!