Mi legyek ha nagy leszek?

Figyelt kérdés

Bárki bármilyen segítséget tud nyújtani a kérdésben kérem segítsen.

10. osztályba járok, szeretem a nyelveket (angolból és oroszból "majdnem felsőfokúm" van, spanyolt csak nemrég kezdtem), szeretem a matekot, illetve a törit, esetleg az infót. Szerintetek miképp tanuljak tovább?

Komolyabb intézmények érdekelnek, írok néhány olyan dolgot ami megfordult a fejemben, örülnék ha ezt véleményeznétek, megerősítenétek, cáfolnátok:

1. (Corvinus) Nemzetközi kapcsolatok szak - ez egyenlő a Nemzetközi Tanulmányok szakkal? Mert arról azt hallottam, hogy inkább csak jól hangzik, mint amilyen, kapcsolatok nélkül nehéz elhelyezkedni a későbbiekben a szakmában. Nehéz ide bekerülni úgy tudom.

2. Nemzetközi Gazdálkodás - ez közgazdaságtanról szól? Nem tudom pontosan, hogy az mi is. Ilyen jegybanki alapkamat és társai? Ezzel többre mennék, igaz? Ide is nehéz bekerülni, nem?

3. Turisztikai szak - ide is nehéz bekerülni? Sokan gondolkodnak ebben rajtam kívül? Mit tanítanak itt?

4. Nem pont ide tartozik, de pszihológia szak. Érdekelnek az emberek, kommunikatív lény vagyok, el tudnám képzelni magam, mint pszihológus. De úgy hallottam ide is nagyon sokan jelentkeznek és nem olyan az oktatás mint kellene.

Ezen kívül szívesen várok további javaslatokat, kérlek segítsetek ahol tudtok. Előre is köszönöm.

2009. dec. 2. 16:12
 1/7 A kérdező kommentje:
Kihagytam a földrajzot, azt szeretem :)
2009. dec. 2. 16:19
 2/7 A kérdező kommentje:
Lehet némelyik szak elnevezését nem pontosan írtam.
2009. dec. 2. 16:26
 3/7 anonim ***** válasza:
AMihez legjobban kedved van. Ha tényleg ennire sokoldalú vagy, s ennyire sokldalúan érdekelnek a dolgok, akkor vmi olyat keress, ami jövedelmez! A turisztikai szakot eltudnáám képzelni, mert ahhoz kell kommunikálni nyelveket, s elég jövedelmező. A pszichológus szak töményebb, több dolgot tanítanak, de elég sok pácienst kíván... A közgazdász szerintem száraz, de mit is várhatsz el tőlem hisz szélső humán beállítottságú vagyok. Az 1-2-ről nem tudok nyilatkozni.
2009. dec. 2. 18:38
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, csak szeretnék olyat választani, ami érdekel, el lehet helyezkedni később és nincs is olyan hatalmas tiprás érte :) Amúgy szerintem látszik, hogy nem egyértelműen reál vagy humán a beállítottságom, mondhatni remán :D (ez olyan román tájszólással). Várok további válaszokat is, köszönöm amit kaptam :)
2009. dec. 2. 19:36
 5/7 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

A történelem tantárgyat és a nyelveket ügyesen össze lehet párosítani, gondolok itt pl. a Bölcsészkarokra, ahol a humán tárgyak kerülnek előtérbe és ebből is kell kötelezően érettségizni (természetesen a többi tárgy mellett)

A Turisztikának mindenféleképpen van jövője, főleg ha, ilyen sok és ilyen magas fokon műveled az idegennyelveket!

Hasonló a véleményem a Nemzetközi kapcsolatok szakról is! Ha jól tudod a nyelveket, márpedig a kérdés levezetéséből ez derül ki, akkor biztosan sikerül majd elhelyezkedned, ezen területen, az viszont igaz, hogy szerencse is kell majd hozzá, de ha akarod és tanulsz biztosan fog sikerülni, mert az akart sok mindenre képes!

Kitartást és sok sikert kívánok tanulmányaidhoz!

2009. dec. 3. 19:37
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, még mérlegelnem kell :)
2009. dec. 4. 16:03
 7/7 anonim válasza:
nos jó dolog ha ennyi mindent tudsz mert így tanulhatsz több szakmát is.én az orvosin agysebésznek és sebésznek tanulok mivel már 4 éves korom óta érdekelnek ezek a dolgok.sok szerencsét a választásodhoz!
2010. aug. 10. 13:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!