Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » TB ügyintéző vagy gyógypedagógus?

TB ügyintéző vagy gyógypedagógus?

Figyelt kérdés

Szerintetek melyiket éri meg jobban tanulni?

gyógypedagógus: jó: sok szünet,kevesebb gyerek,biztosabb állás

rossz: kevesebb fizetés,nem lehet fentebb jutni a ranglétrán

tb ügyintéző: jó: fix munkaidő,több fizetés,fentebb lehet jutni a ranglétrán

rossz: bizonytalanabb állás,kevesebb szünet

Szerintetek melyiket válasszam?

2014. jan. 16. 18:37
 1/5 anonim ***** válasza:

"kevesebb gyerek"- ez mi?

Szerintem a kettő nem összemérhető. Gyógypedagógusnak lenni... ahhoz elhivatottság kell... Gyógyít és tanít egyszerre, mindkettő nagy elhivatottságot igényel még külön is. Ha ez nincs - akkor ne menj oda.

2014. jan. 16. 18:44
 2/5 A kérdező kommentje:

kevesebb gyereket tanít,mint a többi tanár.így értettem.

és arra gondolok,hogy melyiknél nehezebb az elhelyezkedés,fizu mennyi,meg ilyenek.

2014. jan. 16. 19:49
 3/5 anonim ***** válasza:
Hát kevesebbet tanít- néha csak eggyel foglalkozik - de az nehezebb, és nagyon nagy szaktudást, empátiát, türelmet és elhivatottságot igényel. A másik nem igényel ilyesmit, de szerintem monotonitás-tűrést viszont igen. El lehet helyezkedni mindkettővel, a fizetést nem tudom, de NE aszerint dönts, mert akkor lehet, hogy jól keresel, de 50 évig olyat csinálsz, amit nem szeretsz..
2014. jan. 16. 19:55
 4/5 anonim ***** válasza:

A TB-ügyintéző se nyújt valami nagy karrier lehetőséget. Szerintem egy jó gyógypedagógusnak nagyobb a szakmai(!) megbecsülése, mint egy jó TB-snek. De óriási elhivatottság kell hozzá, csak akkor válaszd, ha ez megvan benned. A pedagógusoknak sincs több szünete, mint az átlag munkavállalónak, csak nekik kötelezően nyáron kell kivenni a szabit.

A leírásod alapján azt mondom, inkább a TB-ügyintézőt válaszd.

2014. jan. 16. 20:10
 5/5 A kérdező kommentje:
A nyárra gondoltam a több szünet alatt.Amúgy szeretem a gyerekeket,jól elvagyok velük,tanítom is őket szívesen.De megélni meg kell valamiből és az,amit szeretek,az nem biztos,hogy eltart.
2014. jan. 16. 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!