Mivel igazoljam hátrányos helyzetem a felvételi során többletpont beszámításánál?
Érettségi előtt állok, és ezzel együtt februárig szeretnék jelentkezni főiskolára.
Hátrányos helyzetem:
Dyslexia, hallássérülés, amit az 1. sz Tanulási Képesség Vizsgáló Bizottságnál állapítottak meg 97-be, azóta nem volt újabb vizsgálat.
Most az érettségi előtt fordultam újra a Vizsgáló Bizottság felé, hogy idegennyelvből adják meg legalább a hallott szöveg alól a felmentésemet, a többit, valahogy megcsinálom, bár elvileg nekem mint dyslexia és hozzátársuló hallássérült igazából jogosult lennék, arra, hogy teljesen felmentsenek, de azzal érvelnek, hogy most 12. év folyamba fordultam hozzájuk, nem pedig 9.-be, vagyis hogy tanultam az angolt kaptam osztályzatot stb.
Most benyújtottam egy kérvényt, a Vizsgáló Bizottsághoz, de több mint egy hete rajta ülnek semmit nem válaszolnak.
Elvileg fordulhatnák az Igazságügyi Bizottsághoz is, de a legtöbb hely ahova fordultam, mindenhonnan visszaküldtek oda, ahol utoljára vizsgáltak.
Szőrnyű, hogy én nekem vannak papírjaim, független attól hogy 97-es, de hivatalos papír, és nem azért szeretnék többletpontot kapni, mert azzal "könnyebb" volna a bejuttás, hanem mert úgy gondolom én tényleg hátrányos helyzetű vagyok.
Kérdés az, hogy vajon a felvételinél elfogadják e hátrányos helyzet igazolásaként a 97-es szakértői véleményemet?
Meg talán a 2009-es audológiai vizsgálatomat, bár szerintem ez nem kell.
Vagy milyen friss dokumentummal igazoljam, hisz mindenhol rám csukják az ajtót ebbe az országba.
Eddig is boldogultál, ezekután is fogsz.
Jah, ez így van, csak a sok basztatás után jól esik egy kis segítség is.
Én Diszgráfisá és diszlxiás vagyok mióta, de csak a minap ovlastam azt, hogy ezért van depresszióm, zért vagyok agresszív, ezért szorongok...mert álalndóan ezzel basztattak a suliban, és elmaradt a segítség, és mivel mindig lehúzták eredményim a tanulás sem volt olyan vonzó tevékenység (kudarc állandóan).
Örülnék, ha kapnék némi plusz pontot, hogy ne csak ne csak negatívum érjen emiatt.
Aki ellenzi a plusz pontomat annak kívánok teljes szívből sújos diszgráfiát és diszlexiát, meg legyen hallás és látás sérült, majd boldoguljon pár hétig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!