Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mivel igazoljam hátrányos...

Mivel igazoljam hátrányos helyzetem a felvételi során többletpont beszámításánál?

Figyelt kérdés

Érettségi előtt állok, és ezzel együtt februárig szeretnék jelentkezni főiskolára.

Hátrányos helyzetem:

Dyslexia, hallássérülés, amit az 1. sz Tanulási Képesség Vizsgáló Bizottságnál állapítottak meg 97-be, azóta nem volt újabb vizsgálat.

Most az érettségi előtt fordultam újra a Vizsgáló Bizottság felé, hogy idegennyelvből adják meg legalább a hallott szöveg alól a felmentésemet, a többit, valahogy megcsinálom, bár elvileg nekem mint dyslexia és hozzátársuló hallássérült igazából jogosult lennék, arra, hogy teljesen felmentsenek, de azzal érvelnek, hogy most 12. év folyamba fordultam hozzájuk, nem pedig 9.-be, vagyis hogy tanultam az angolt kaptam osztályzatot stb.

Most benyújtottam egy kérvényt, a Vizsgáló Bizottsághoz, de több mint egy hete rajta ülnek semmit nem válaszolnak.

Elvileg fordulhatnák az Igazságügyi Bizottsághoz is, de a legtöbb hely ahova fordultam, mindenhonnan visszaküldtek oda, ahol utoljára vizsgáltak.

Szőrnyű, hogy én nekem vannak papírjaim, független attól hogy 97-es, de hivatalos papír, és nem azért szeretnék többletpontot kapni, mert azzal "könnyebb" volna a bejuttás, hanem mert úgy gondolom én tényleg hátrányos helyzetű vagyok.

Kérdés az, hogy vajon a felvételinél elfogadják e hátrányos helyzet igazolásaként a 97-es szakértői véleményemet?

Meg talán a 2009-es audológiai vizsgálatomat, bár szerintem ez nem kell.

Vagy milyen friss dokumentummal igazoljam, hisz mindenhol rám csukják az ajtót ebbe az országba.

2009. dec. 2. 11:09
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Eddig is boldogultál, ezekután is fogsz.

Jah, ez így van, csak a sok basztatás után jól esik egy kis segítség is.

Én Diszgráfisá és diszlxiás vagyok mióta, de csak a minap ovlastam azt, hogy ezért van depresszióm, zért vagyok agresszív, ezért szorongok...mert álalndóan ezzel basztattak a suliban, és elmaradt a segítség, és mivel mindig lehúzták eredményim a tanulás sem volt olyan vonzó tevékenység (kudarc állandóan).

Örülnék, ha kapnék némi plusz pontot, hogy ne csak ne csak negatívum érjen emiatt.

Aki ellenzi a plusz pontomat annak kívánok teljes szívből sújos diszgráfiát és diszlexiát, meg legyen hallás és látás sérült, majd boldoguljon pár hétig.

2010. szept. 28. 19:47
 12/12 anonim válasza:
Több év távlatából lehet, hogy már a kérdező számára ne maktuális a kérdés, de aki egy normális válasz reményében keresett rá erre az oldalra, én annyit tudok, ha a szakvéleményen az áll "sajátos nevelési igényű", azzal többletpontot kap a felvételinél. Sajátos nevelési igényű lehet az autista, a diszfunkcionális zavarral küdők (diszkexia, diszgráfia, etc.)
2018. jan. 29. 16:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!