Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Egyetmi szakirányválasztás...

Egyetmi szakirányválasztás előtti kétségek. Geológia, vagy csillagászat?

Figyelt kérdés

Nemsokára el kell döntenem, hogy melyik szakirányon szeretném folytatni.. Geológiát szerettem volna eredetileg, de kicsit csalódtam a tárgyakban, jó vagyok belőlük, de túl magolós, míg a csillagászat inkább fizika, amit érteni kell, és abból is jó vagyok. Fizika jobban leköt, de az elhelyezkedésről meg nem tudok semmit.

Tehát ha mindenképpen külföldi munkát szeretnék megcélozni, melyiket érdemes választani a kettő közül? plusz geológiára nagyon sokan akarnak menni, sokat is vesznek fel, csillagászatra pedig nagyon keveset.

2014. jan. 11. 14:03
 1/3 Szecsői Tibor ***** válasza:

Jól sejtem ebből, hogy földtudós BSc-n vagy? Ha majd Csillagász MSc-re akarsz menni, akkor készülj fel arra, hogy néhány tárgy (asztrofizika, ált. rel.) kemény lehet, kevés a fizikai alapozás földtudóson.

Viszont ha a csillagász szakot elvégzed rendesen, nem csak úgy bukdácsolva, és közben sikerül bekapcsolódnod valami kutatásba (nyilván itthoni az esélyesebb még ilyenkor), akkor lesz helyed. Tényleg kevesen végeznek, kevés hely is szokott lenni, de egyáltalán nem lehetetlen. Külföldre meg szintén ki lehet jutni, pályázni kell, legyen valami referált cikked addig, esetleg egy ismertebb kutató, aki ír ajánlólevelet, ilyesmi.

2014. jan. 15. 04:22
 2/3 A kérdező kommentje:

nagyon köszönöm a válaszod! így van, ELTE földtudományi bsc-s vagyok.

Geológiáról esetleg tudsz valamit mondani?

2014. jan. 15. 16:47
 3/3 Szecsői Tibor ***** válasza:
Arról sajnos nem.
2014. jan. 15. 17:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!