Mi a teendő ha abba akarom hagyni az egyetemet? Csak bemegyek a TO-ra és kiiratkozom? Azonkívül ha költségtérítésesen vagyok és abba akarom hagyni, a vizsgáimat sem veszem fel akkor visszafizetik a pénzt?
Leadsz a TO-n egy kérelmet a hallgatói jogviszony megszüntetésére. Ők meggyőződnek arról, hogy vannak-e fennálló kötelezettségeid, tartozásaid az intézmény felé és ha nincsenek, megszüntetik a jogviszonyodat, kiadják a leckekönyvedet (no persze nem azonnal).
A pénzedet viszont nem fogják visszafizetni, mert azt te annak fejében fizetted be, hogy ők egy félévig képeznek téged az adott szakon. Ennek befizetésével jogot nyertél arra, hogy ezt a félévet végighallgasd és vizsgázz - ám ez nem kötelességed, ha nem akarsz, nem élsz vele.
Én pont ezt csináltam. 3 napja mentem be a TO-ra és iratkoztam ki. Adtak egy SZAK LEADÁSA "című" lapot, azt ki kellett töltenem. Utána át kellett vinni a könyvtárba, ott ráírták, hogy van-e tartozásom a könyvtár felé (nem volt, mert előtte direkt visszavittem minden könyvet). Aztán el kellett vinni a lapot a HPI-re (Hallgatói Pénzügyi Iroda) és ott ráírták, hogy van-e tartozásom a HPI felé (az se volt, mert szerencsére nem költségtérítésesen voltam, hanem államilag finanszírozottan). Ezután a HPI-n adtak egy fénymásolatot erről a lapról, és azt mondták, hogy innentől már ők intézik az ügyet és nemsokára küldenek levélben egy értesítőt, hogy megszűnt a hallgatói jogviszonyom. Szóval elég egyszerűen ment (mindez egy nap alatt).
Viszont még nem kaptam semmilyen értesítőt, be tudok lépni ETR-be, stb. (Igaz, hogy csak 3 nap telt el azóta...)
Különben miért akarod abbahagyni? Mit akarsz utána kezdeni?
(Ha érdekel: én most februárban jelentkezek egy másik egyetemre. De nagyon nem volt jó döntés, hogy ezt addig is abbahagytam, mert így nincs biztosítva a TB-m, nem használhatom a diákigazolványom, stb. A TB-t úgy lehetne megoldani, hogy minden hónapban be kéne fizetni 4500 Ft-ot, vagy elmenni dolgozni, és akkor a munkáltató fizetné (de úgy, hogy csak érettségim van nem nagyon találok munkát, diákmunkára meg csak azt veszik fel, akinek van tanulói/hallgatói jogviszonya, épp azért, hogy ne kelljen utána fizetni a TB-t) vagy még elmehetnék addig valami fél éves OKJ-s dologra és akkor legalább lenne diákigazolványom.
Szóval ez így annyira macerás, de olyan hülye voltam, hogy én ezt csináltam.....
Azt javaslom neked, hogy ne hagyd abba semmiképp, max. passziváltasd a 2. félévet (főleg így, hogy költségtérítésesen vagy....).
Hú, kicsit sokat írtam. (Gondold meg!!!!!!!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!