Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen faktok kellenek majd?...

Milyen faktok kellenek majd? Vagy hogy működik ez?

Figyelt kérdés

Középiskolás vagyok, érdekelne a pszichológia.

Jövőre elkezdődnek a faktok, az érdekelne milyen tantárgyakból kell 'erősnek' lenni, milyen faktokra kellene majd bejárnom, főiskolára vagy egyetemre kell e majd jelentkezni, de akármilyen információt jöhet, ami építő jellegű:)

Köszönöm

2009. nov. 30. 20:18
 1/2 anonim ***** válasza:
Abból érdemes faktra menned, amiből emelt szintű érettségit követel meg az egyetem. Pszichológiánál azt hiszem magyar és töri amit beszámítanak, tehát ebből kell majd emeltszintüznöd. Ezen kívül ott mindenképp kell egy nyelvvizsga is, olyan magas a ponthatár, hogy nyelvvizsga és ötös érettségi nélkül nem lesz elég pontod.
2009. nov. 30. 20:22
 2/2 anonim ***** válasza:

Amit az előző írt részben igaz:) Tehát abból érdemes faktra menned, amiből emeltszintűzni szeretnél. Pszichón a felvételi tárgyak: magyar, töri, matek, nyelv, biológia.

Ezekből kell választanod kettőt.

Mivel magas a ponthatár nem árt egy-két nyelvvizsga sem:D

Ha jól megy, akkor sztem ötödik tárgyként biológiából érettségizz (egyrészt mert a többi úgy is kötelező, és kell egy választott), másrészt mert állítólag pszichón nagyon durván kérik a bioszt:) Aki meg nem tanulta rendesen eléggé megszívja. Másrészt ha nem tudsz angolul, akkor hajts rá, mert a szakirodalom nagy része angol:)

Szerintem a legjobb egy emeltszintűt tenni plusz egy vagy két nyelvvizsgát:)

Sok sikert!

2009. nov. 30. 21:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!