Szandy :) kérdése:
Melyik diplomával lehet jobban elhelyezkedni: Pszichológia vagy Pénzügy és számvitel?
Figyelt kérdés
2014. jan. 8. 21:31
11/14 anonim válasza:
ebben egyet értünk :)
egyébként manapság már szinte minden szakma telített (talán néhányat leszámítva)
kedves kérdező
az általad említett 2 végzettség eléggé különböző
én mindig azt mondom, h azt válassza az ember, amelyik közelebb áll a szívéhez, és abból hozzon ki minél többet (jelentsen ez akár több nyelv ismeretét vagy különböző tanfolyamokat, továbbképzéseket, amikkel kitűnhetsz kicsit a többiek közül, akik szintén ezt választották)
mindenki más, mindenki másban találja meg azt, amit szeret, de ha kitanulsz egy olyan szakmát, amit később megutálsz, akkor nem tudsz benne kiteljesedni, ezért ha van választási lehetőséged, akkor azt válaszd, amelyik közelebb áll hozzád
12/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenki véleményét és még szeretném ha írnátok :-)
2014. jan. 9. 11:55
13/14 anonim válasza:
A számvitelben a tiszta logika az, ami teljesen elvarázsolt. Ha egyszer rájössz a logikájára, átlátod az összefüggéseket, akkor nyert ügyed van. Én imádom.
14/14 anonim válasza:
A kérdés egyébként nem feltétlenül az, hogy melyik érdekes, hanem, hogy melyikkel lehet jobban elhelyezkedni :) A válasz erre az,hogy amelyikben igazán jó vagy. Közgazdász és pszichológus is nagyon sok van. Én pénzügyes vagyok, azt tudom mondani, vannak halál unalmas tárgyak, vannak kicsit érdekesebbek, de ez minden szaknál így van. Később is lesznek olyan munkák, amiket szívesen csinálnál, érdekes dolgokkal foglalkozol (nem muszáj mindenkinek könyvelőnek lennie,de valaki kifejezetten az szeretne lenni). Pszichológusnak sem mindig "kaland" a munkája, ismerek pszichológust és sokszor panaszkodik, hogy bárcsak egy jogi vagy egy közgazdász karra jelentkezett volna, akkor éppen elég lenne a saját problémáival foglalkozni. Mellesleg az sem mindegy, hogy iskola pszichológus lesz belőled, vagy lesz egy jól menő magán rendelőd. Úgyhogy ha igazán jó vagy abban, amit csinálsz, nem kell aggódnod, hogy elfogsz-e tudni helyezkedni. De ahhoz, hogy jó legyél belőle, olyat kell választanod, ami a te szívedhez közelebb áll, ezt pedig csak Te tudod :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!